Ordas nagy kamu volt, hogy a mai Bildben Rogán-interjú lesz

  • narancs.hu
  • 2016. június 20.

Villámnarancs

Pedig épp e „nagy társadalmi fontosságú” „interjú” miatt maradt el a szembesítés Portikkal.

Amikor Rogán Antal azzal mentette ki magát a Juhász Péterrel folyó pere egyik izgalmas fordulójáról, tudniillik a Portik Tamással eszközlendő szembesítés alól, hogy épp nagy társadalmi fontosságú interjút ad a Bild című német lapnak, azt azért elég biztosra lehetett venni, hogy ha a bíróság nem is, a sajtó bizonyosan utána fog nézni ennek az elve gyenge lábakon álló (nagy magyar társadalmi fontosság = Bild.de) alibinek.

Nos, a Magyar Nemzet meg is tette.

S érdekes dolgok derültek ki, mert mint írják „se híre, se hamva annak a Rogán Antallal készült Bild-interjúnak, amelynek megjelenését korábban hétfőre várta a Miniszterelnöki Kabinetiroda. Miután nem találtuk a mai lapszámban az interjút, felhívtuk a kabinetirodát, ahol a Kormányzati Tájékoztatási Központ munkatársa arról számolt be, hogy az általunk keresett cikk már valójában szombaton megjelent a Bildben. A tájékoztatás értelmében tehát az a cikk, amelyről azt mondták szombaton, hogy megjelenését hétfőre várják, valójában az a nyúlfarknyi írás, amely a Bild internetes szájtjára már péntek éjjel kikerült, és a nyomtatott lapban pedig másnap jelent meg.

Ez a cikk azonban nem interjú, hanem egy rövid tudósítás Rogán Antal találkozójáról Markus Söder bajor államminiszterrel és Armin Laschet CDU-alelnökkel, valamint arról, hogy a magyar kormány fizetett hirdetésben kampányol majd a brexit ellen a Daily Mail című brit bulvárlapban”.

Nos, ennyit a társadalmi fontosságáról, Rogán (minisztériumának) szavahihetőségéről, s főleg a mai magyar közállapotokról. Hogy az orcátlanságról már ne is beszéljünk.

Figyelmébe ajánljuk