Az elmúlt nyolc év jelképe: az újságírók elől menekülő Orbán Viktor

  • - gera -
  • 2018.03.13 07:29

Villámnarancs

Úgy iszkolt el a valódi kérdések elől, ahogy csak tudott.

Nincs abban semmi újdonság, hogy Magyarország miniszterelnöke hosszú évek óta nem hajlandó valódi újságírói kérdésekre válaszolni: csak a sajátjainak ad interjút, csak a sajátjainak nyilatkozik, és az utóbbi időben már a brüsszeli jelenései után sem tart sajtótájékoztatót, mert hát ott válaszolni is kellene a kérdésekre. Most mondhatnánk persze, hogy ez szégyen (az), meg hogy normális helyeken az ilyen viselkedés után aligha lehetne miniszterelnök valaki (nem lehetne), de inkább nézzük meg, milyen változatos módon iszkolt el a kérdések elől Orbán Viktor, aki a hétvégén is bizonyította, hogy mindig megtalálja a módját, hogyan bújjon ki a válaszadás alól.

Amikor elbújt a Parlament függönye mögé, hogy ne kelljen válaszolni a képviselők kérdéseire:

Amikor Havasi Bertalan megakadályozta, hogy a Szabad Pécs kérdezhessen Orbántól:

Amikor arra hivatkozott, hogy majd a Parlamentben válaszol:

Amikor nem válaszolt minisztere villaügyével kapcsolatos kérdésekre:

Amikor „dolgozni ment”, és nem válaszolt arra, miért futamodtak meg az olimpiai népszavazás elől:

Heti Napló Sváby Andrással 1. rész – 2017.03.12.

Magyarország riportmagazinja!

Amikor nevetgélve, szó nélkül elment a tőle kérdezni akaró újságírók mellett Brüsszelben:

Amikor nem válaszolt a Hír Tv kérdésére, mert szerinte utóbbi „fake news”:

És amikor mindezek után idén januárban azt mondta a Welt am Sonntagnak adott interjújában, hogy Magyarországon semmi nem akadályozza a kormánykritikus újságírók munkáját:

false

 

Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand


Borítókép: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.

A földön kívüli selyemszörny

  • Vida Virág

Amióta online térbe kényszerült a színház, új, alkalmazott műfaj jelent meg a művészetek palettáján, amelyet leginkább „előadás-közvetítésnek” lehetne nevezni, és abban különbözik a korábbi színházi közvetítésektől, hogy eddig soha nem látott nyomatékot kap benne az operatőri munka.

Megtalálva

  • Dékei Kriszta

A művészet történetében komoly hagyománya van a nagy elődök másolásának, a témák és a stílusok újradolgozásának.