Az első Orbán-kormány kommunikációs tanácsadója lett az SZFE Elméleti Intézetének vezetője

  • 2020. december 3.

Villámnarancs

Hvg.hu: Antal Zsolt a Fidesz választási kampányfilmjeit gyártó cégnél kezdte.

"Antal Zsolt a Fidesz választási kampányfilmjeit gyártó cégnél kezdte a pályáját, majd a Fidesz-kormány kommunikációs tanácsadója lett" - írja a Színház- és Filmművészeti Egyetem Elméleti Intézetének frissen kinevezett vezetőjéről a hvg.hu.

Mint megjegyzik: az SZFE honlapjára felkerült életrajzból kimaradt, hogy Antal a Happy End Reklámügynökségnél kezdte pályafutását, amely a Fidesz választási kampányfilmjeinek készítőjeként vált ismertté. Majd pedig egy évig az első Orbán-kormány Miniszterelnöki Hivatalának volt kommunikációs tanácsadója. Ugyancsak kimaradt a hivatalos életrajzból, hogy Antal sokáig dolgozott a "G. Fodor Gábor nevével fémjelzett, a kormány irányvonalát jellemzően mindenben követő Századvég Alapítványnál is" - írja a hvg.hu.

 A lap megjegyzi: "ahogy a korábban kinevezett intézetvezetők esetében, úgy most sem utal semmilyen jel arra, hogy az intézetvezetőt a bevett és eddig az SZFE-n is uralkodó szokás szerint pályázat alapján választották volna ki".

A friss kormányrendeletre hivatkozva érvénytelenítené a félévet az SZFE kuratóriuma

"A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) fenntartója mai döntésével - a 522/2020. (XI. 25.) Korm. rendelet alapján - megerősítette, hogy a továbbra is fennálló rendkívüli helyzetre tekintettel a tanulmányi kötelezettségek jogszerű teljesítésének feltételei az Egyetemen nem állnak fenn. Ezért az SZFE-n az oktatási tevékenység csak 2021. február 1.

 

Figyelmébe ajánljuk