Az már tényleg a pofátlanság csúcsa, ahogy a Klik cáfolni próbája rovásírás kormányzati felfuttatásáról szóló híreket

  • narancs.hu
  • 2017. január 15.

Villámnarancs

Áh, mi nem is, csak a sajtó miatt…

Csodálatos közleménnyel köszöntötte a vasárnapi reggelt a Klebelsberg Központ

Stratégiai és Kommunikációs Főosztálya – még jó, hogy van ilyen.

Nem kevesebbet állítanak ugyanis, hogy ők igazán, de tényleg nem azért mérik fel országos szinten a rovásírás oktatását, mert a kormányzat forszírozni akarná ennek a világnagy kamunak az oktatását, pláne nem akarnak beleölni egy nagy határ pénzt, hanem azért – most tessék megkapaszkodni –, mert a tisztelt sajtó érdeklődött náluk, hogy hogy is áll a helyzet ma a rovásírás oktatásával diákokra lebontva.

false

 

Fotó: MTI – Bugány János

Hú, más dolgokban milliókért (sem) adnának ki közérdekű adatokat, most meg országos felmérést készítenek egy rohadt sajtókérdés miatt.

Ki kérdezte? A Ripost vagy a 888?

Vagy a párt hivatalos lapja?

De itt az egész közlemény, olvassák, s lássák bele a szép jövőnket, minden szava kincs és útmutatás. Eredeti tördelésben, az eredeti helyesírással, végtére is a magyarok oktatásáért felelő kormányszerv.

Sajtóközlemény

Sajtóban megjelent találgatásokkal kapcsolatban

Félrevezető, találgatásokon alapuló cikkek jelentek meg bizonyos médiumokban arról, hogy a kormányzat a rovásírás népszerűsítését, kiemelt támogatását tervezi. A hírekben megjelentekkel szemben a valóság prózai: egy sajtókérdés érkezett a rovásírást tanuló általános iskolás diákok számáról, amelynek a megválaszolásához kért adatokat a Klebelsberg Központ a tankerületi központoktól. A cikkekben sugalmazottakkal ellentétben természetesen semmiféle retorzió nem éri azokat az iskolaigazgatókat, akik nem tudtak határidőig reagálni a kérésre. Sajnálatosnak tartjuk, hogy egyesek, anélkül, hogy állításaikat igazolni tudnák, továbbra is a pedagógusok heccelésével próbálkoznak. Az állami intézményfenntartás nem a retorzióra, hanem a támogató, segítő, menedzserszemléletű feladatellátásra helyezi a hangsúlyt, partnerként kezelve a köznevelési intézményeket.

Klebelsberg Központ

Stratégiai és Kommunikációs Főosztály

Oszt jónapot!

Figyelmébe ajánljuk