Befenyítik a HírTv-t – L. Simon László reakciója tök logikus volt!

  • narancs.hu
  • 2014. szeptember 3.

Villámnarancs

Rájöttünk, hogy a politikus miért retteg a normális kérdésektől. Egyenesen megértjük őt!

L. Simon László jól döntött a mai napon, amikor verbálisan pofán vágta a HírTv-t. Mármint a maga szempontjából. Úgyszólván nem tehetett másként.

Hiszen ez a szegény, közpénzből (az ön meg a többi adófizető állampolgár pénzén) tengődő politikus megint kapott egy normális kérdést. Az pedig életveszélyes. De ne rohanjunk ennyire előre!

A kiindulópont ugye az a magyar politikusnál, hogy ha már fizetünk egy médiumnak, vagy mondjuk létrehoztuk azt (vagy épp üzemeltetjük az egyik óriásoligarchánkon keresztül), annak az orgánumnak bizony kutyakötelessége kinyalni a valagunkat. „Konkrétan az enyémet” – gondolhatta elégedett László honatya még abban a szent percben is, mielőtt a HírTv egy sajtótájékoztatón ma egy normálist – jegyezzük meg: közel sem durvát – kérdezett tőle a Várkert Bazár kapcsán (ti. mikor lesz kész?), amelynek a rendelkezésre álló információk szerint még mindig L. Simon az első számú, amúgy elég szépen megfizetett felelőse.

L. Simon azonban eddigi gazdag és szerteágazó élettapasztalatából azt a következtetést vonta le, hogy a legjobb, ha újságíróknak most már nem válaszol. Sőt, a hárítás után azzal fenyegette meg a tévécsatorna munkatársát, hogy az ilyen kérdésektől csak „nehéz lesz az élet a HírTv-nél”.

Innen jelezzük: megértjük L. Simon Lászlót.

Amit tett, az ő szempontjából teljesen logikus lépés volt. Azt az újságírót, aki konkrét kérdést mer feltenni, legjobb lenne egyből likvidálni! Mert hisz emlékezzünk csak: mi történt az RTL Klubbal? Kérdeztek egyet a reklámadó kapcsán – melynek szintén ez a sokoldalú honatya volt a gazdája –, és L. Simon úgy becsinált, hogy elkezdett összevissza beszélni. A sajtósa megtett mindent, sőt ő is rohangált, poénkodott, lement kutyába, de végül nem úszta meg az alázást.

Egy ilyen újabb esetet tényleg nem akarhat a HírTv sem. Simicska–Orbán-háború ide vagy oda!

Figyelmébe ajánljuk