Betegsége miatt nem indul újra Miskolc fideszes polgármestere

  • narancs.hu
  • 2019.08.09 12:48

Villámnarancs

Kriza Ákos nem indul a választáson, de megvan, kit ajánl maga helyett.

Miskolc fideszes polgármestere, Kriza Ákos bejelentette, megbetegedése miatt mégsem indul az őszi polgármesteri választásokon - írja az Index. Kriza maga helyett Alakszai Zoltánt javasolta a Fidesz vezetésének. A másik oldalon a Földes Ferenc Gimnázium igazgatóját, Veres Pál független polgármesterjelöltet támogatják az ellenzéki pártok.

Orbán Viktor és Kriza Ákos

Orbán Viktor és Kriza Ákos

 

Épp egy hete írtunk arról, hogy 22 egészséges fát vágatott ki a Kriza Ákos vezette miskolci önkormányzat egy útfelújítás miatt.

De miért utálja a fákat a NER? Letaroltatta a miskolci jegenyesort a fideszes polgármester

22 egészséges fát vágatott ki a Kriza Ákos vezette miskolci önkormányzat egy útfelújítás miatt. A polgármesteri hivatal szerint elkerülhetetlen volt az elpusztításuk, mert az úttestre lógtak az ágai, viharban pedig le is tudtak törni. A miskolci önkormányzat május 29-én kezdte a Szinva patak mentén húzódó Kiss Ernő utca, a helyi városi szlengben déli tehermentesítőként emlegetett út teljes felújítását.

Neked ajánljuk

Velünk élő féltudás

  • Hernádi Elvira

Jó néhány éve már, hogy a Publius Hungaricus a féltudású magyar elit bűneit ecsetelte. Azóta felnőtt egy új generáció, az ország szellemi és politikai vezetése legalább az európai oktatás tisztes középmezőnyébe tartozó intézményekben kupálódhatott. 

Mielőtt eltűnik végleg

Alighanem két dolog jut eszébe mindenkinek a Roberto Baggio nevet hallva: az 1994-es vb-döntőben kihagyott legendás tizenegyes, illetve az élethosszig (tehát ma is) viselt, nem kevésbé legendás copf. Vagy lokni, varkocs, lófarok, akármi is lett légyen az a maestro tarkóján.

Kisujjgyak

  • - köves -

Ha meg kell csinálni a nagy melót, letudni az utolsó bulit, kirámolni a széfet, ami után nincsen több széf, csak a boldog öregkor Kansasben, Soderbergh a mi emberünk.

„Összeáll egy nagy egésszé”

  • Láng Dávid

A 10 éve alakult Verőköltő zenekar frontembere univerzális művész: szinte minden hangszeren játszik, festő szakon diplomázott, és húszéves sem volt, amikor a Magvető kiadta a verseskötetét.

Becsapódás

Az ünnepi vacsoráját elköltő pár, Helen (Lovas Rozi) és Danny (Lengyel Tamás) lakásá­ba berobban a csurom véres Liam (Molnár Áron), akiről hamar kiderül, hogy a feleség testvére.

Az együttélés lehetőségei

A hagyományosan kétévente megrendezett Velencei Építészeti Biennálé is megcsúszott a pandémia miatt, de május 22. óta a Giardini della Biennale parkját és az Arsenalét, azaz az egykori velencei hadihajógyár területét ismét építészek, művészek és látogatók lakják be, egészen november 21-ig.

Szervezett szervezetlenség

  • Áfra János

A kis méretű, mégis zavarba ejtően tartalmas, nehezen áttekinthető tárlat egy nemzetközi kiállítássorozat része, amely a Zürichi Egyetemen 2017 és 2020 között megvalósult kelet-európai performance-kutatás eredményeit hivatott bemutatni.

„Nem hezitált”

Szerb Antal éppen 120 éve született, és 80 éve, 1941-ben jelent meg eredetileg háromkötetes munkája, A világirodalom története. A mű friss, minden eddiginél precízebb kiadásának sajtó alá rendezőjével annak népszerűségéről, hányattatott sorsáról, 21. századi aktualitásáról beszélgettünk.

A szamuráj reggelije

  • Pálos György

Fúziós korban élünk, azon sem lepődünk meg, ha egy kisvárosi étterem étlapján kevert fogásokat találunk. Az más kérdés, hogy a leves, amely se nem vietnami, se nem olasz, nem túl finom, mert nincs karaktere.

Merre vannak?  

  • Schein Gábor

Apró ember éles gombszemekkel. A fején zabolázhatatlan göndör haj. Befogad, figyel, kérdez. Hatalmas vágy él benne, hogy a világban rend legyen, de a világban nincsen rend. Hogy érthető legyen és átlátható. De a világ ellenáll a megértési kísérleteknek, kitüremkedik a réseken, széttöri a kereteket. A világ sokszor homályos, sötét, és soha nem átlátható. Hát akkor legyen a vers az! Legalább a vers.