Csak a közmédiát engedték kérdezni Merkel és Orbán sajtótájékoztatóján

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. febr. 02., 14:02
kommentek
10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Nem érti a kancellár asszony, mi az illiberális demokrácia? Majd mi megmutatjuk!

Mielőtt beleveszünk a kétségkívül izgalmas kérdésbe, hogy Angela Merkel vajon finoman vagy keményen bírálta Orbánt, vagy netán kifejezetten barátságos volt, egy pillanatig arra a mellékkörülményre irányítanánk olvasóink figyelmét, hogy a sajtó képviselői közül kik kaphattak szót a nemzetközi sajtótájékoztatón.

Jézusom, újságírók!

Jézusom, újságírók!

Fotó: MTI

Három külföldi újságírót szólított a protokollfőnök, akik többek között az ukrajnai fegyveres beavatkozás esélyeiről, illetve a német és a magyar diplomácia közti egyezésekről és különbségekről kérdezték Merkelt és Orbánt. Egy német újságíró rákérdezett, mi a helyzet az illiberális demokrácia orbáni elméletével, amire Merkel azt mondta, hogy ezzel ő speciel nem tud mit kezdeni.

Pedig épp most mutatjuk meg, milyen az!

Az egyetlen felszólított magyar újságíró az MTVA riportere volt, aki azzal a kérdéssel szorította sarokba a két politikust, hogy szóba került-e az Eurázsiai Gazdasági Unió? Ez Orbán egyik kedvenc témája, örült is a kérdésnek nagyon. Más magyar újságíró nem kérdezhetett.

Nem is volt sok újságíró

Nem is volt sok újságíró

Fotó: Facebook

Mi azért utólag mégis feltennénk egy pluszkérdést. Sőt kettőt. Vajon a sajtó elől rendre gyáván megfutamodó Orbán Viktor maga utasította saját protokollfőnökét, hogy csak a lakájmédia kérdezhet tőle, vagy Orbán stábja önszorgalomból, a főnök kiszámíthatatlan reakciói miatt védi Orbánt?

A második kérdés, hogy vajon melyik a rosszabb?

szerző
narancs.hu
publikálva
2015. febr. 02., 14:02
kommentek
10
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 10
  Cyrano
  2015. február 04., szerda 15:47
  deruyter: Fölösleges erőfeszítés. Axxtro kollega nem olvas (nem tud), csak ír. Amit a Lendvayban előre leírtak neki.
 2. 9
  deruyter
  2015. február 04., szerda 11:37
  Axxtro.....A te fejedben annak van lakájmédiája, aki nincs hatalmon. Érdekes, szerintem lakája az uraknak van és ez bizony most O.V. Hogy a te fejedben hogy áll össze az, hogy az átlagemberek számára elérhető média nagy részét uraló kormány kezében levő sajtó mondja az igazat, az őt kritizáló, pedig a hazug, azt el se tudom képzelni, de szánlak. Ha a te fejedben az ellenzéki sajtó az mindig a külföld vagy mittoménkinek a bérence, a fideszpárti 100 milliárdokkal kitömött állami önkormányzati meg a független, alkkor sürgősen menj orvoshoz.
  Elmondom neked, ha eddig nem tudtad volna, az országot emberek irányítják, akik a néptől kapnak megbízást. Az, hogy hogy végzik a dolgukat, a sajtón keresztül tudjuk meg. Ha szerinted az mond róluk igazat, akit ők fizetnek, nem az akit nem ők, akkor javallom, hogy végezz el egy alaszintű logikai tanfolyamot.
 3. 8
  2015. február 03., kedd 19:26
  5 éve, napról-napra nagyobb szégyen magyarnak lenni... köszönjük viktátor
 4. 7
  grrr
  2015. február 02., hétfő 19:28
  Jaj, Axxtro....
 5. 6
  grrr
  2015. február 02., hétfő 19:26
  Szerintem ebből Merkel többet értett meg a mi viszonyainkról mint bármiféle molinóból, meg tüntetésből.
 6. 5
  Mogyorósi István
  2015. február 02., hétfő 18:13
  A lakájmédiáknak jó volna hitelességben felnőnie legalább az ATV szintjére.
  Akkor mindenről hitelesebb tájékoztatást kaphatnánk szolgának jelentkezett úrhatnám maffiózóinkról.
  Sajnos ma ez a magyar realitás. Egy új a korra szabott, populistán a velejéig hazug rákosi rendszerben butítanak, akit csak tudnak ezek a festett komcsik A mai "jobboldali" érzelműeket pedig megtanították úgy tapsolni, mint anno rákosiék. A hazugságokat fogadják el valóságnak és fordítva. Szegények még mindig nem jöttek rá, valójában festett kommunista, magukat nemzeti színekbe csomagolt képmutatók maffiózók szekerét tolják. Legyen az a fidesz, vagy szürke eminenciásként csicskása a jobbik.Közben eltelt 25 év tanulóidő. 2002-re már mindent tudni lehetett. Mostanra 25 évet loptak el minden MAGYAR életéből. ...és öregségére a tisztes megélhetést.

  Nekem erről szólt Merkel látogatása a közvetlen aktualitásain túl.
 7. 4
  hapci
  2015. február 02., hétfő 17:01
  Eeyore2: Jelen helyzetnek pontosabb, érvényesebb leírását már nem is lehetne előállítani. Ez így ebben a formában egyszerűen tökéletes. Gratulálok.

 8. 3
  Axxtro
  2015. február 02., hétfő 15:56
  A Magyarországról kifelé hamis képet közvetítő, össze-vissza hazudozó bolsevista lakájmédia nem kérdezhetett.

  A szólás- és sajtószabadsággal folyamatosan visszaélő, azt kiüresítő-lejárató, félremagyarázó-kórus száját – a félremagyarázás és a pofátlan provokációk elkerülése végett – befogták.

  Nagy gáz …
 9. 2
  Eeyore2
  2015. február 02., hétfő 15:43
  A nyugtalan beteget óvni kell az izgalmaktól. Kérdezés, számonkérés, álláspontjának kétségbevonása - énképének elbizonytalanítása révén - kiszámíthatalan reakciókhoz vezethet, rá és környezetére egyaránt veszélyes. Tessék tudomásul venni, ilyen egy zárt osztály.

  Igaz, luxus kivitelben, tízmillió fős ápolói és egyéb személyzettel.
 10. 1
  hapci
  2015. február 02., hétfő 15:27
  Pusztulnia kell ennek a rohadt rendszernek. Bárhogyan is, de pusztulnia kell.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt