Csak szólunk, hogy a cukisodó Jobbik alelnöke 2017-ben is vállalja Gyurcsány Ferenc „agyonlövését”

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 22., 19:11
kommentek
12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Mielőtt nagyon beleélnénk magunkat Vonáék szalonképességébe, mutatunk valamit.

Nemrég hosszú cikket írtunk Toroczkai Lászlóról, illetve arról, hogy miképp ragadta magához a hatalmat Ásotthalmon, és polgármesterként milyen birodalmat épített ki. Ha valakit érdekel a téma, itt merülhet el benne, most csak a cikk egyetlen részletét emelnénk ki.

Ennek apropója pedig az, hogy amíg az LMP-vel, illetve a Momentummal kapcsolatos együttműködést vizionál Vona Gábor, addig egyre több balliberális véleményvezérben mocorog a gondolat, hogy a Jobbikkal valamifajta (érdek-, taktikai stb.) szövetséget kellene kötni, egy platformra hozni a Fidesz-ellenes szavazókat, és így nekifutni a 2018-as választásoknak. A különböző, Jobbikkal lehetséges szövetség széles skálán mozog (először Karácsony Gergely vetett fel technikai koalíciót, majd Haraszti Miklós gondolkodott el, pár napja pedig Heller Ágnes beszélt erről a mandiner.hu-n, hogy csak néhány példát említsünk), ezek elemzésébe nem is mennénk bele, csak felhívnánk valamire a figyelmet. Heller érvelése például azon alapszik, hogy szerinte változik a Jobbik, ami egyrészt kétségtelenül igaz. Másrészt –-hogy csak egy példát vegyünk – itt van az egyik alelnökük, Toroczkai László, aki már két korábbi miniszterelnök meggyilkolását is felvetette. És jöjjön innen a cikkünk!

Toroczkai ugyanis 2011-ben így beszélt Gyurcsányról a Magyar Szigeten: „Én is nagyon sokszor mondtam, hogy agyonlőném Gyurcsány Ferencet”, illetve „szívességet tettünk volna a magyarságnak, ha tizenéves korában, a KISZ-táborban lőttük volna agyon.” Önéletrajzi könyvében pedig Toroczkai felidézte, hogy amikor a Parlamentben egyszer együtt vécézett Horn Gyulával, a piszoárnál állva „arra gondoltam, hogy bele is fojthatnám valamelyik vécé­kagylóba, a fél ország hálás lenne”.

Kemény szavak ezek. A fél ország...

Éppen ezért kérdeztük meg most ősszel a néppártosodó Jobbik-alelnököt, hogy továbbra is vállalja ezeket, esetleg megváltozott-e az álláspontja ezekről a mondatokról. Toroczkai szűkszavúan csak annyit írt: „Igen.” Tehát vállalja őket.

A Jobbik alelnöke, 2017-ben.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. nov. 22., 19:11
kommentek
12
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 12
  yoyo
  2017. november 23., csütörtök 20:15
  A fidesz még a 90-es évek derekán nekiállt néppártot, apparátust, vagyont, médiát, lojalitást, identitást kreálni. Két etapban, 3 ciklusnyi kormányzás alatt minden eszközzel azon volt, hogy minden lehetséges pozíciót megragadjon, hogy minden területen maradandó, stabil jelenlétet alakítson ki.
  A jobbik jókora időhátránnyal rajtolt, és sokkal szűkösebb lehetőségekkel élve, de kitartóan, elszántan építkezett. Mostanra elég nyilvánvaló, hogy a választásokhoz Simicska a legtöbb támogatást nekik fog biztosítani, így az általában fideszellenes magyar nemzet és hírtv egyre inkább a jobbik kampányát fogja támogatni.
  Ez a ballib ellenzéknek tovább gyengíti a médiapozícióit.
  Nem csoda, hogy az lmp és a momentum nem akarja kategorikusan elvágni ezt a szálat.
  És erős a gyanúm, hogy lesznek még érdekes "közeledési kísérletek" más ellenzéki szereplők részéről.

  Nagyon nagy dilemma, hogy mi mennyit ér meg.
  Amit kizártnak tartok, az az, hogy a momentum, az lmp és a jobbik nélkül a többi pártok képesek lehetnének legyőzni a fideszt.

  Abban pedig szerintem igencsak nagyon sok igazság van, hogy a 2018-as fidesz győzelem következménye nem "sima" 3. ciklus lesz, hogy 2022-ben minden szarakodás kezdődhessen előlről.
 2. 11
  yoyo
  2017. november 23., csütörtök 19:57
  10-es, igen.
  Annak a világnak már vége. Idehaza különösen nem ér már semmit a pártházbeli politizálás, amelynek a kiterjesztése az A- és mostanában a Hír-tévés igehirdetésnél végződik.

  Sajnos legalább 5-10 éves lemaradásban vannak a baloldali pártok. Más eszközökkel, más csatornákon politizálni csak úgy lehet elkezdeni(!), ha először megvannak azok a csatornák.
  "Elmenni a falvakba" nem lehet másfél tucat emberrel. A "falvakba elmenés" nem tudható le falvanként egy-egy alkalommal. Újra és újra kellene, sőt, valamilyen formában jelen lenni, elérhetőnek lenni, stb.
  Megy a pampogás, hogy nincs médiafelület. Ja. De a média léterehozásához és működéséhez "csak" pénz kellene. A másik út sokkal nagyobb kihívás. És a pénz ahhoz ugyanúgy kellene.

  De ezeket nem fog sikerülni megspórpórolni. Már ha szeretnének ismét tényezővé válni.
 3. 10
  hóvarjú
  2017. november 23., csütörtök 16:57
  Az igen tisztelt baloldali pártok elmehetnének már a falvakba, vagy úgy általában vidékre "pártot építeni", a legnyomorultabb helyeken berendezkedni, nyomort figyelni, mert egyébként mi a jó istentől baloldali pártok?, az ország felét odaadták a szélsőjobboldalnak (fidesz, jobbik), dolgozni kéne feri1, feri2, feri3, gergő, berni, márti, ági... nem csak fővárosi tévészalonokba járni, ugyanazokat a csontokat rágni, már lassan hét éve ugyanazt a 20%-ot lefetyelni, a teljes népesség körében.
 4. 9
  tiszapolgári
  2017. november 23., csütörtök 13:41
  8

  Nincs ilyen skálám. Nem vagyok én Skála kópé.
 5. 8
  szegedi789
  2017. november 23., csütörtök 13:02
  Remélem, tiszapolgári , van egy skálád, ahol kimutatható Gyurcsány-kritika fokozatai...

  Na, a kispártok gyanúúúúsak, hogy...

  Nekem önmagában T. úr szabadlábonlevése az, 2006-tól bankcenteres "performanszing", a "falujárásokkal" (etnikai konfliktus keltésével) bezárólag. Bár, azon is elgondolkozik az ember, hogy 2014 óta mennyit "javult" ellenzék pozíciója... Nagyvárosokon kívül pl. Kelet-Magyarországon mi lesz... ??? Ezen nem segít, jaj, mit mondott ez meg az...

  Jobbik hazug és szörnyűűű. De a "demokratikus" (szegény egykori demokratikus ellenzék... !) ellenzék annyira jó lenne, hogy elég neki mondatokon rugóznia ? Megjegyzem, ezt teszi most az állampárti propaganda is. Ezek szerint tényleg lenne esélye, hogy cuki nácikkal ? Brrrr... 6. 7
  tiszapolgári
  2017. november 23., csütörtök 09:20
  Lehet, hogy most egy kicsit mindenki óvatosabb, nem lehet tudni, hogy mit hoz a május.
 7. 6
  rworse
  2017. november 23., csütörtök 08:12
  tiszapolgári, 5

  Nekem is ez járt az agyamban este. Elég szordinósan, kényszeredetten válaszoltak a Jobbikkal kapcsolatos kérdésre.
 8. 5
  tiszapolgári
  2017. november 23., csütörtök 07:16
  Érdekes volt Szél Bernadettet és Soproni Tamás Momentum-alelnököt hallani a Híradóban, egyikük sem jelentette ki kategorikusan, hogy a Jobbikkal soha nem fognak koalícióra lépni. Az értékek különbözőségéről beszéltek. Elutasító választ adtak, de szépen becsomagolva. Sokkal szebben, mint ahogyan például a Gyurcsánynak szóló üzeneteiket szokták becsomagolni.
 9. 4
  galambocskám
  2017. november 23., csütörtök 05:44
  Kedves Narancs, nyugodjál meg! Senki sem látja szalonképesnek a vonát. Őszintén szólva én szalont sem látok.
 10. 3
  szegedi789
  2017. november 22., szerda 22:58
  Ha valaki figyeli fent említett "úr" "pályafutását", mondjuk úgy 2006-tól , akkor igencsak elgondolkozik magyar jogállam aktuális állapotán...

  Azt, hogy miket mond saját szubkultúrájában, háát, még a legkevesebb. De pl. betyáros, vármegyés, járőrőzgető-"migránsfogó" akciók már jobban érdekelnek. Az elmúlt évek "falujárásai", egyértelműen cigányság ellen, etnikai feszültségek keltésére. Hogy mit mond magyar szigeten, leszarom. Valószínűleg minden nap mond egy ilyet.

  Egyébként, pont a Gyurcsány esetén, az egész széljobbon, fideszt is ideveszem, legitim az ilyenfajta undorító szöveg. Miközben tudjuk kik szóltak rikácsolni, ha morális pánikba kell belehergelni a híveket...

  Technikaiösszefogósdi meg arról szólna, gondolom én, hogy 2/3ad legyen, és el legyen törölve az egész politikai-közjogi orbánizmus, majd korrigált közjogi rendszerben, arányosabb választási szisztémában folytatódjon a politikai verseny. Ez szép is lenne.
  Csak nincs realitása ezekkel a szereplőkkel. Cukiskodással meg ... Ááá, hagyjuk. Hazug.

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk