Durván cenzúrázott egy már moziban futó magyar filmet Kálomista – és ez mindenkinek oké, az alkotók is tűrik

  • narancs.hu
  • 2016. szeptember 30.

Villámnarancs

Saját magát radíroztatta ki.
false

 

Fotó: Németh Dániel

Amíg az én kenyeremet eszitek, kis rohadékok, addig a nénikétekkel szórakozzatok, ne velem – körülbelül ez a filozófia süt Kálomista Gábor ötvenes éveket idéző eljárásából. S ezt a mai Magyarországon simán megteheti.

Isten hozott a tört gerincű alattvalók országában!

Gigor Attila Kút című filmjéből vágatta ki a borászból vagy miből lett filmügyi tótumfaktum azt a jelenetet, amiben ő (egy tévéműsorban!) feltűnik. „Több filmszínház üzemeltetője is megerősítette, a forgalmazó Vertigo Média szerdán írásban jelezte, hogy egy jelenetcsere miatt új kópiákat küldenek Gigor alkotásából, és a jövőben kizárólag ezt az új verziót vetítsék az amúgy már egy hete bemutatott filmből” – írja a Népszabó.

A lap így folytatja: „Az ügyről – mintha mi sem történt volna – senki sem nyilatkozik. Maga Kálomista azt állítja, hogy nincs álláspontja, jóllehet amikor megkerestük az ügyben, a múlt heti cikkünkre utalva, így szólt a telefonba: Halló, itt Abszurdisztán!”

Az, basszus, Abszurdisztán. Belevaló sötét alakokkal.

Gazduraságunknak az nem tetszik, hogy a Hír Tv kétségkívül gyalázatos korszakának egyik kétségkívül gyalázatos műsorában, a Páholyban látszik, pontosabban látszott. Ezt speciel megértjük. De akkor is: menjen Kálomista a jó büdös francba!

Az ország, ahol pedig ezt megteheti, nos, erősen szégyellje magát!

Figyelmébe ajánljuk