Európai Parlament: ne éljenek vissza a kormányok a rendkívüli hatáskörökkel!

  • narancs.hu
  • 2020. november 12.

Villámnarancs

Csak nem a magyar kormány példája ihlette a felszólítást?

Az Európai Parlament kéri a kormányokat, hogy ne éljenek vissza a rendkívüli hatáskörökkel annak érdekében, hogy a parlamenti felügyelet megkerülésével fogadjanak el a Covid19 vészhelyzettel össze nem függő jogszabályokat – írja a Népszava az az EP állásfoglalása alapján.

Megjegyzik: az EP álláspontját rögzítő határozat nem bír kötelező jogi erővel.

Mint arról beszámoltunk, a kormány kedden benyújtotta az alaptörvény kilencedik módosítására vonatkozó javaslatát. Bekerült a "keresztény kultúrán alapuló nevelés" is, de bebetonoznák a Fidesz-közeli alapítványokat és hozzányúlnak a különleges jogrendre vonatkozó részhez is. Az alaptörvény-módosítás meghatározza a közpénz fogalmát, az erre vonatkozó passzusban az szerepel, hogy "közpénz az állam bevétele, kiadása és követelése".

Beleírja a kormány az alaptörvénybe azt is, hogy "az anya nő, az apa férfi"

Beleírja a kormány az alaptörvénybe, hogy az anya nő, az apa férfi

Bekerült a "keresztény kultúrán alapuló nevelés" is. Bebetonoznák a Fidesz-közeli alapítványokat és hozzányúlnak a különleges jogrendre vonatkozó részhez is. A kormány kedden benyújtotta az alaptörvény kilencedik módosítására vonatkozó javaslatát, amely Varga Judit igazságügyi miniszter közlése szerint "a magyar családok erősebb védelmét, a gyermekek biztonságát" hivatott szolgálni.

Figyelmébe ajánljuk