Ez már kóros: a Fidesz egyetemi tananyaggá tette a gyurcsányozást

  • narancs.hu
  • 2016.03.21 18:03

Villámnarancs

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem „Közpénzügyek és államháztartástan” előadásán azt adták fel házinak, hogy sorolja fel az „elvesztegetett 8 év (2002–2010) magyar gazdaságának” jellemzőit.

A házi feladat további részében természetesen az Orbán-kormány mindezt helyrehozni igyekvő buzgalmát is részletezni kell. Az esetről beszámoló atv.hu azt írja, hogy „a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyik beadandó feladata néhány diáknál kicsapta a biztosítékot”.

Nyilvánvalóan a lógosokról lehet szó, hiszen az teljesen nyilvánvaló, hogy egy ilyen kérdés nem lehet a szövegkörnyezetéből durván kiragadott részlet. Azt, hogy valaki ilyen házi feladatot ad fel, nyilván megelőzte minden, a vonatkozó, a feladat megoldásához szükséges tudnivalókat tartalmazó tananyag átadása – a színvonalas oktatás maga.

Továbbá azt is tudja minden óvodás, hogy milyen firma ez a bizonyos Nemzeti Közszolgálati Egyetem – egy nettó Fidesz-kreatúra, ugyebár. Akkor mi csapta ki a biztosítékot? Min kell itt csodálkozni?

A lumpen hülyeségen mindig lehet csodálkozni. Az pedig, hogy mégis kicsapta, csak arról árulkodik, hogy épeszű embereket is vethet rossz sorsuk efféle egyetemekre. Az univerzális jó hír tehát az, hogy az ember nem születik eleve fideszesnek, csak azzá teszik, ha hagyja. Hát ne hagyja!

Neked ajánljuk