Felakasztott Dávid-csillagot rajzoltak az ellenzék erzsébetvárosi jelöltjének plakátjára

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 19.

Villámnarancs

Niedermüller Péter, az ellenzék közös helyi polgármesterjelöltje antiszemita gyűlöletcselekménynek nevezte az esetet, feljelentést tesz.

Az akasztófára lógatott Dávid-csillagot az erzsébetvárosi önkormányzati képviselőjelölt, Borka-Szász Tamás (DK) plakátjára rajzolták.

false

 

Fotó: Facebook

Niedermüller Péter (DK), az ellenzék közös hetedik kerületi polgármesterjelöltje a következőket mondta az ügyben, a hetedik kerületi rendőrkapitányság előtt tartott sajtótájékoztatón:

"Az eddigi kampány legdurvább és legmegdöbbentőbb eseményével állunk szemben. Egy olyan megnyilvánulással, ami különösen Erzsébetvárosban, a hetedik kerületben több mint megdöbbentő. (...) Ez nem egyszerűen plakátrongálás, ez antiszemita gyűlöletcselekmény. Egy olyan országban, amelynek a kormánya mást nem tud mondani, mint hogy zéró toleranciát mutat minden ilyen esetben, miközben jól tudjuk, legutóbb Vácott volt erre példa, hogy két világháború közötti antiszemita politikusoknak állítanak szobrokat. Nem lehet úgy tenni, mintha ez egy egyedi eset lenne, ez szigorúan összefügg azzal a politikával, amit ez a kormány így folytat."

Niedermüller kijelentette, hogy feljelentést tesz.

Figyelmébe ajánljuk