Felakasztott Dávid-csillagot rajzoltak az ellenzék erzsébetvárosi jelöltjének plakátjára

  • narancs.hu
  • 2019. szeptember 19.

Villámnarancs

Niedermüller Péter, az ellenzék közös helyi polgármesterjelöltje antiszemita gyűlöletcselekménynek nevezte az esetet, feljelentést tesz.

Az akasztófára lógatott Dávid-csillagot az erzsébetvárosi önkormányzati képviselőjelölt, Borka-Szász Tamás (DK) plakátjára rajzolták.

false

 

Fotó: Facebook

Niedermüller Péter (DK), az ellenzék közös hetedik kerületi polgármesterjelöltje a következőket mondta az ügyben, a hetedik kerületi rendőrkapitányság előtt tartott sajtótájékoztatón:

"Az eddigi kampány legdurvább és legmegdöbbentőbb eseményével állunk szemben. Egy olyan megnyilvánulással, ami különösen Erzsébetvárosban, a hetedik kerületben több mint megdöbbentő. (...) Ez nem egyszerűen plakátrongálás, ez antiszemita gyűlöletcselekmény. Egy olyan országban, amelynek a kormánya mást nem tud mondani, mint hogy zéró toleranciát mutat minden ilyen esetben, miközben jól tudjuk, legutóbb Vácott volt erre példa, hogy két világháború közötti antiszemita politikusoknak állítanak szobrokat. Nem lehet úgy tenni, mintha ez egy egyedi eset lenne, ez szigorúan összefügg azzal a politikával, amit ez a kormány így folytat."

Niedermüller kijelentette, hogy feljelentést tesz.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?