G. Fodor Gábor jogi lépéseket tett Peer Krisztián ellen

  • narancs.hu
  • 2019. június 27.

Villámnarancs

A költő G. Fodor feleségéről is szót ejtett egy interjúban - ez akasztotta ki GFG-t.

Peer Krisztiánnal a 24.hu közölt interjút tegnap, melyben a költő erős szavakkal illette a NER prominenseit, G. Fodor Gábort és Demeter Szilárdot is.

GFG-ről például így nyilatkozott:

"Nagymaroson van valami érdekeltsége a G. Fodor Gábor nevű kútmérgezőnek. Lényegében egyetlen egyszer sem tudom megállni, amikor meglátom, hogy ne üvöltsem felé torkom szakadtából a lehető legmegalázóbb mondatokat."

false

Majd így folytatta:

"Egyszer a boltban a csajának besípolt a táskája. Ilyen kontúrtetovált-szájú, megvetően pillantgató, hivatásos jócsaj, haha. A NER nőképe is megérne egy misét, na, mindegy. Erre a biztonsági őr, de tényleg bocsánatkérően, belenézett. Amit ők baromira méltóságukon alulinak éreztek, nem is értették, hogy történhet ilyesmi velük, álruhás főrangokkal. Erre nyilván kiüvöltöttem a sorból, hogy: „az ötlet abszolút jó volt, a gnóm soha életében semmi mást nem csinált, mint lopott.” Ami nyilván nem igaz, sokkal rosszabb dolgokat is csinált a lopásnál. Hallom, hogy ez most dicsekvésnek hangzik, de látod, mi itt a probléma."

Az interjúkészítő felvetésére, hogy ez azért nem túl elegáns, Peer így válaszolt:

"Dehumanizálás, body shaming – mit kezdjek azzal, hogy tulajdonképpen fasizál az eszköztelenségem? Éppen úgy, ahogy egy átlagos Trump-szavazót. Ha nincs demokratikus útja a leváltásuknak, márpedig nincs, akkor elkezdesz az egészségi állapotukról fantáziálni. Pontosan úgy, mint mondjuk Brezsnyev esetében, amit nem végez el az SZKP KB, azt remélhetőleg még a mi életünkben elvégzi a rák. De én nem ez az ember vagyok, szégyellem, megvetem magam az ilyen gondolataimért. Pláne, ha akcióban is testet öltenek, mondjuk, leköpöm egy Fidesz-iroda kirakatát. Olyankor nem kielégültséget érzek, hanem szimpla kimerültséget, megint én jártam rosszul, megint én lettem a vesztes, baszd meg, a térdremegésig átvette az uralmat a testem, az agyam fölött az adrenalin."

Nem maradt el sem G. Fodor Gábor, sem a felesége, sem az Origo reakciója.

GFG saját oldalán, a 888.hu-n vezetett blogjában azt írta:

"Peer Krisztián egy ma megjelent interjúban felháborító és gusztustalan kijelentéseket tett rám és feleségemre nézve. Peer Krisztián egy gyáva ember. A feleségemet érintő kijelentéseiért már megtettem a megfelelő jogi lépéseket."

GFG felesége, Fodor-Horváth Zsófia, a 888 Pszicho blogjának vezetője és az Origo rendszeres szerzője a blog Facebook-oldalán reagált nyílt levélben Peer kijelentéseire, míg az Origo (nem a 888-on, hanem az Origo-n) külön cikket szentelt az esetnek, melyben többek közt "elkeseredett, nyilvánvalóan frusztrált és közismerten sikertelen emberként" aposztrofálják a költőt, aki - mint írják -. "a nemzeti oldal iránti töménytelen gyűlölettel átitatva nyilvánult meg" a "24 nevű ellenzéki propagandaoldalon".

PS. Peer nem csak GFG-ről mondott erőset, de a Petőfi Irodalmi Múzeum élére helyezett Demeter Szilárdról is: "Említésre sem érdemes, zavaros fejű, kényszeresen igazodó, ugyanakkor hatalommániás figura, nulla szakmai kompetenciával. Tehát az ideális Fidesz-káder" - így a költő.

„Most már nem fekhetek vissza"

Tizenöt év hallgatás után jelenik meg Peer Krisztián negyedik verseskötete, a 42, amiben egy szokatlan nyomdatechnológiai megoldásnak köszönhetően késsel kell felvágni a lapokat: csak így válnak olvashatóvá azok a gyászversek, amiket az után írt, hogy barátnője C típusú agyhártyagyulladásban meghalt. Mocsár Zsófia látványtervező rajzai a kötetbe is bekerültek.

Figyelmébe ajánljuk