Gulyás Gergely bátyját nem a pályázata segítette a magas bírói székbe

  • narancs.hu
  • 2018. december 6.

Villámnarancs

Mert az szakmailag nem lett volna elég. De a NER-ben vannak más utak is.

"Pályázat nélkül léphetett előre, és lett a Székesfehérvári Törvényszék bírája Gulyás Géza, a Miniszterelnökséget vezető miniszter testvére – írja az e heti HVG.

Mint a lap írja, ahhoz, hogy ma egy bíró feljebb lépjen a ranglétrán, pályáznia kell, Gulyás testvére - aki kezdőként 2010-ben lett a Pesti Központi Kerületi Bíróságon bíró - többször is pályázott, de a pályázata alapján a közelébe sem került annak, hogy törvényszéki bíró lehessen.

Gulyás Gergely testvére, Géza ambiciózus, mi több, kitartó bíró lehet, mert bár a pályázatai rendre elbuktak, kivárta, míg Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke hatalmas szívességet tesz neki: Handó ugyanis a pályázatokon felsült Gulyás-testvért október elsejével határozatlan időre beosztotta az OBH-ba, ezzel pedig  megnyílt az út Gulyás bátyjának feljebb tolásához. Mert a törvény betűi - összeolvasva őket - a következőket adják ki: „a hivatali beosztás megszűnését követően a bírót tényleges bírói álláshelyre, indokolt esetben pályázat nélkül tanácselnöki munkakörbe kell beosztani”.

Így történt, hogy Gulyás Gergely testvéréből december 1-én a Székesfehérvári Törvényszék bírája lett.

Szép kis NER-er történet, vajon lesz-e ennél ma még NERebb?

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?