Karácsony Gergely egy Alfonzó-anekdotával írja le a kormány legutóbbi húzását

  • narancs.hu
  • 2020. június 11.

Villámnarancs

"Ezek vagy nem szeretnek minket, vagy csak nem tudják kimutatni"

"Tegnap este is kaptak a budapestiek egy meglepetést a kormánypárti képviselőktől. Az idei költségvetéshez tervezett kormánypárti bizottsági módosító már idén elvenne majd 12 milliárdot a várostól. Ezt fejelnék meg jövőre a még súlyosabb sarccal, a Budapest-adóval. Az idei váratlan megszorítás nagyságrendileg a Lánchídra félretett pénznek felel meg...

A kormánynak Budapesthez és a budapestiekhez való viszonyához a - ha jól emlékszem - talán Alfonzónak tulajdonított anekdota illik, aki, miután a munkaszolgálatban puskatussal ütötte a kápó, állítólag annyit mondott: ezek vagy nem szeretnek minket, vagy csak nem tudják kimutatni" - írta mai Facebook posztjában Karácsony Gergely.

Karácsony: ha a kormány fenntartja a tervezett elvonásokat, nem az a kérdés, csődbe megy-e a fővárosi önkormányzat

Javaslatcsomaggal megy a kormány elé a jövő évi költségvetésrő szóló önkormányzati egyeztetésre. Karácsony Gergely miután egyeztetett a kerületi polgármesterekkel, úgy döntött, javaslatcsomaggal megy a kormány elé - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a főpolgármester. Szerdára hívta meg a kormány a Magyar Önkormányzatok Szövetségének tagjait, hogy egyeztessenek a jövő évi költségvetésről.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?