Karácsony Gergely egy Alfonzó-anekdotával írja le a kormány legutóbbi húzását

  • narancs.hu
  • 2020. június 11.

Villámnarancs

"Ezek vagy nem szeretnek minket, vagy csak nem tudják kimutatni"

"Tegnap este is kaptak a budapestiek egy meglepetést a kormánypárti képviselőktől. Az idei költségvetéshez tervezett kormánypárti bizottsági módosító már idén elvenne majd 12 milliárdot a várostól. Ezt fejelnék meg jövőre a még súlyosabb sarccal, a Budapest-adóval. Az idei váratlan megszorítás nagyságrendileg a Lánchídra félretett pénznek felel meg...

A kormánynak Budapesthez és a budapestiekhez való viszonyához a - ha jól emlékszem - talán Alfonzónak tulajdonított anekdota illik, aki, miután a munkaszolgálatban puskatussal ütötte a kápó, állítólag annyit mondott: ezek vagy nem szeretnek minket, vagy csak nem tudják kimutatni" - írta mai Facebook posztjában Karácsony Gergely.

Karácsony: ha a kormány fenntartja a tervezett elvonásokat, nem az a kérdés, csődbe megy-e a fővárosi önkormányzat

Javaslatcsomaggal megy a kormány elé a jövő évi költségvetésrő szóló önkormányzati egyeztetésre. Karácsony Gergely miután egyeztetett a kerületi polgármesterekkel, úgy döntött, javaslatcsomaggal megy a kormány elé - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a főpolgármester. Szerdára hívta meg a kormány a Magyar Önkormányzatok Szövetségének tagjait, hogy egyeztessenek a jövő évi költségvetésről.

Neked ajánljuk

Gázlángolj még, baby!

Az inspiráció nagyjából úgy viszonyul a másoláshoz, ahogy a szeretet a kihasználáshoz. Erről tanúskodik Olivia Wilde új thrillere, tartalmilag és formailag egyaránt.

Egy fiktív háború leletei

A fiatal szobrászművész kiállításán fél tucat munka látható, amelyek több szállal kapcsolódnak korábbi alkotásaihoz. Saját bevallása szerint munkamódszerének sarokpontja, hogy a kész mű kétértelmű és nyitott, humoros és egyben ironikus is legyen, valamint reflektáljon társadalmi kérdésekre is. 

Béketurné

„A lehető leghatározottabban szólalunk fel az ártatlan polgári lakosság ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálása érdekében. Egyetlen elkövetett bűncselekmény sem maradhat büntetlenül” – mondta Novák Katalin New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésen, hozzátéve, hogy jelenleg Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója zajlik.

A paraván

A Parlament őszi ülésszakát megnyitó beszédében Orbán Viktor súlyosbodó gazdasági bajaink, mindenekelőtt az infláció okaként az Oroszország ellen bevezetett globális gazdasági büntetőintézkedéseket nevezte meg.