Rémhírterjesztés miatt nyomoznak az MSZP álmentős videója miatt

  • narancs.hu
  • 2020. június 11.

Villámnarancs

Korózs Lajos MSZP-s képviselő egy magát mentőtisztnek kiadó nővel beszélgetett a videóban.

"Rémhírterjesztés miatt nyomozást indított a Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Iroda azzal a videóval összefüggésben, amit vasárnap publikált közösségi oldalán az MSZP, és amiben egy magát mentőtisztnek kiadó nővel beszélgetett Korózs Lajos, a párt országgyűlési képviselője" – tudta meg az Index az ORFK Kommunikációs Szolgálatától.

Mint arról beszámoltunk, az MSZP hétvégén közölt egy videót, amiben a magát mentősként bemutató Németh Athina arról beszélt, hogy a kórházak kiürítése során tíz súlyos beteg ápolását vállalta, akik közül kilencen meghaltak. A nővel a párt országgyűlési képviselője, Korózs Lajos készített interjút.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) hétfőn közölte, a mentősként bemutatott nő nem szerepel sem a szervezet, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában, sőt a Szamaritánus Mentőszolgálat is tagadta, hogy náluk dolgozna.

A 24.hu megkereste Némethet, aki nem árulta, hogy hol dolgozik, mivel „nem kapott engedélyt”. Annyit mondott összesen, hogy főállásban végzi a tevékenységet, és mellette hospice ellátással is foglalkozik. Korózs Lajos a  portálnak azt mondta, hogy nem ellenőrizte a nyilatkozó nő hátterét, mivel arcát és nevét vállalta, ezért nem „nyomozgatott” utána.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?