Kétségbeesetten rázza az öklét a Jobbik a jobbról előző Fidesz után

  • narancs.hu
  • 2015. július 3.

Villámnarancs

Érzik a széljobbon, hogy nagy a baj: a menekültek üldözésével a Fidesz ott ütött rajtuk, ahol a legjobban fáj. Az idegengyűlölet valóban a Jobbik szakterületének számított – eddig.

Most ugyan próbálnak rátenni egy lapáttal, de Orbán tagadhatatlanul ellopta tőlük a show-t. Ráadásul a lendület is megtört, az ötletek sem túl eredetiek, bár az, hogy csináljunk börtönöket a menekülttáborokból, nos, az kétségkívül van annyira eszelős, hogy pár régi hardcore rajongót visszacsábítson. Figyeljék a közleményt, s különösen az szép, míves magyarságát neki…

„Reagálás Orbán Viktor rádióinterjújára: megelőzhető lett volna a migránscunami

Indokolatlan a miniszterelnök öndicsérete a migránskérdésben, hiszen kormánya és a kormánypárti politikusok korábban számos alkalommal félvállról vették a Jobbik jó szándékú figyelmeztetéseit. A nemzeti párt már évekkel ezelőtt figyelmeztetett a migránsok részére kialakított táborok zárttá tételének szükségességére, valamint arra is, hogy azok kapacitása egy várható – és most bekövetkezett – nagyobb migrációs hullám esetén nem elégséges. Utóbbira Kontrát Károly államtitkár még 2013 végén is ezt válaszolta a Parlamentben: »A rendelkezésre álló infrastruktúra alkalmas és elegendő a migránsok elhelyezésére. Újabb állandó intézmény létrehozása vagy a meglévő létesítmények bővítése szükségtelen és indokolatlan.« A határőrség visszaállítását szorgalmazó parlamenti felszólalásra szintén Kontrát Károly válaszolt 2012 őszén hasonló nemtörődömséggel: »A mostani, most befejeződött fejlesztések és a jövőben tervezett fejlesztések, a folyamatban lévő fejlesztések és a személyi állomány elkötelezettsége megfelelő garanciát biztosít arra, hogy a magyar határrendészet ebben a szervezeti formában is eredményes.«

A Fidesz-kormány felelőtlensége, a jóindulatú, a krízis megelőzését szolgáló jobbikos felvetések figyelmen kívül hagyása most érződik. Orbán Viktor kormánya kitette az országot és annak polgárait a most ránk zúduló migrációs áradatnak, annak minden gazdasági és kulturális különbözőségből eredő konfliktusával együtt.

A Jobbik továbbra is szorgalmazza az önálló határőrség haladéktalan felállítását, a migránsok számára kialakított közösségi szállások zárttá tételét és lakott területen kívülre helyezését. Szorgalmazzuk továbbá a menekültkérelmek elbírálásának felgyorsítását, a szabályozás újragondolását, hogy a politikai vagy vallási okból üldözött személyeknek védő kart nyújthassunk, a kizárólag gazdasági okból érkezőket pedig visszafordíthassuk hazánk határáról.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese”

Ennyi a közlemény a bokszutcából, a Fidesz meg épp eltűnik a kanyarban. A nézőknek annyit kéne átgondolniuk szurkolás közben, hogy láttak-e már olyat, hogy egy ország jól jött volna ki egy olyan politikai helyzetből, amelyben két szélsőjobboldali párt licitált folyamatosan egymásra a végső győzelem esélyében.

Figyelmébe ajánljuk