Zöld paca pulzál Áder János agya helyén

  • narancs.hu
  • 2015. július 3.

Villámnarancs

A köztársasági elnök Fatboy Slim előtt haknizik. Holnap lép fel Áder János a VOLT Fesztiválon, és megpróbálja megmenteni a Földet… Őt ki menti meg?

Igazi húzónév öregbíti a soproni VOLT Fesztivál hírnevét, hiszen mikor lépett fel például a Glastonburyn vagy a Roskildén ekkora közjogi méltóság? Ráadásul Áder a lehető legnagyobb hőségben tolja, még csak nem is a nagyszínpadon. Ez aztán a művészi alázat!

De mit keres Áder János Sopronban? Nos, előadást tart az Élő bolygónk klímavédelmi kampány keretében. Nem véletlenül, hiszen – idézve szavait – „vízválasztóhoz érkeztünk, klímánk védelme a 21. század legfontosabb kérdésévé lépett elő”.

false

 

Fotó: MTI

Kétség nem férhet hozzá, hogy ez így van, mégis elég abszurd, hogy a magyar köztársasági elnök előrébb veszi a Föld megmentését, miközben – noha elvileg ő az, aki „kifejezi a nemzet egységét, és őrködik az államszervezet demokratikus működése felett” – egy szava sem volt ahhoz, és továbbra sincs, hogy a kormány szemrebbenés nélkül bedarálta a környezetvédelmet. Mindegy, ha már teljesen zöld lesz, a nyakába akaszthat egy táblát is, hogy ENSZ-funkci akarok lenni, ENSZ-funkci akarok lenni, Magyarország nem érdekel.

Figyelmébe ajánljuk