Ki lehet II. Mészáros Lőrinc?

  • narancs.hu
  • 2016. május 10.

Villámnarancs

Megoldódott a nagy talány, miként lehetséges, hogy a felcsúti polgármester nevére a megengedettnél jóval több állami földet vásárolhattak.

„A két név, ugye, nem nagyon ritka névről van szó, két különböző személyt takar. Erről beszélgettünk egy hónapja, csak azt nem sikerült kiszűrni az egyébként nyilvános, az NFA honlapján fent lévő adatbázisokból, hogy két teljesen más születési évről és két teljesen más anyja nevéről beszélünk. A polgármester urat ebből a szempontból nem érinti az ön által fölvetett kérdés” – nyilatkozta a Hír Tv-nek Bitay Márton, állami földprogramért felelős államtitkár, hozzátéve azt is, hogy „a Four Seasons Hotelben szigorúan magánjellegű találkozón vett részt, amikor véletlenül összefutott a felcsúti polgármesterrel, de – mint fogalmazott – ahhoz senkinek nincs köze, hogy ki is volt ez az illető”.

false

Ahhoz viszont talán már van, hogy akkor ki lehet ez a II. Mészáros Lőrinc?

Persze ez sem tűnik olyan nagyon bonyolultnak. Azt már sikerült megtudni, hogy a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) honlapján található földárverési eredmények szerint az összes területet az ugyanazon a Felcsút, Fő utcai címen bejelentett Mészáros Lőrinc nyerte el. Azt pedig az RTL Klub már januárban kiderítette, hogy a „felcsúti polgármester fia, a 23 éves Mészáros Lőrinc arra a lakcímre van bejelentve, mint milliárdos édesapja – azonos nevük miatt pedig nem lehet kideríteni, hogy a Földalapkezelő dokumentumaiban szereplő területeket melyikük vette meg”.

Figyelmébe ajánljuk