Éljen és virágozzon a zöld Széll Kálmán tér! – Így látja a közmédia

  • narancs.hu
  • 2016. május 13.

Villámnarancs

Tegnap megtudhattuk, hogy az MTI szerint micsoda klassz dolog a felújított Széll Kálmán tér. Fű és fa mindenütt, valóságos zöld oázis.

Mi csak szörnyülködni tudtunk azon, hogy két nap után már föl kellett szedni a csodás díszburkolatot a Széll Kálmán téren, de úgy látszik, csupán mi vagyunk ilyen kukacoskodók. Nincs itt semmi baj, kérem, hiszen posztunk megjelenése után látványos drónfotóval lepett meg bennünket az MTI, amelynek képaláírásából ráadásul az is kiderül, hogy a látszat csal, a Széll Kálmán tér sohasem volt még ilyen zöld. Íme a kép, és a hozzá való szöveg. Ki meri ezek után azt mondani, hogy nem Budapest a létező fővárosok legjobbika, és nem a Széll Kálmán tér a létező terek legszebbike?

Íme a kép, és a hozzá való képaláírás!

false

 

Fotó: MTI-Ruzsa István

Budapest, 2016. május 12. Drónfelvétel a felújított Széll Kálmán térről 2016. május 12-én. A mintegy 5,3 milliárd forintnyi fővárosi, kormányzati és uniós forrásból 400 nap alatt felújított téren a munkálatok május 10-én befejeződtek. A korábbi csupasz betonfelületek helyett jelentősen nőtt a zöldfelületek aránya: 182 fát telepítettek a térre és több mint 700 négyzetméternyi füvesített területet alakítottak ki. A Széll Kálmán téren 2015. januárban kezdődtek meg az átépítési munkálatok, majd 17 hónap munka után át is adták a megújult teret. MTI Fotó: Ruzsa István

Figyelmébe ajánljuk