Kicsinált szakközépiskolák: újabb durva Fidesz-pofon a közoktatásnak

  • narancs.hu
  • 2016. április 17.

Villámnarancs

A Fidesz azon ügyködik, hogy minden magyar a szalag mellett állva dolgozzon.

Szakgimnáziumoknak hívják szeptembertől a szakközépiskolákat, de valójában szakmunkásképző intézetek lesznek, mint az átkosban.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma már el is készítette a kerettantervet az új iskolák számára: kétszer annyi szakmai óra, mint a szakközépben volt, lenullázott vagy a zérus felé tendáló közismereti tantárgyak.

„Vagyis míg eddig a szakközépiskolások is tanultak biológiát, fizikát, kémiát és földrajzot, a szakgimnazisták már csak az egyiket fogják tanulni, attól függően, hogy a minisztérium szerint melyik illik a szakmájukhoz” – idézi fel cikkében az index.

false

 

Fotó: fortepan.hu

 

Világos: a vegyészek eztán nem tanulnak fizikát, csak kémiát, a vendéglátósok meg egyiket sem, mert nekik lesz néhány nyelvórájuk. E metodika gyakorlatilag elvágja a továbbtanulás minden lehetőségét. S ha még hozzácsapjuk a tankötelezettség korábbi durva lecsökkentését, tisztán kirajzolódik a kép. A Fidesz (de ki az a Fidesz?) fáradhatatlanul és folyamatosan azon ügyködik, hogy szalag mellett keccsölő, alultájékozott alattvalókká formálja a jövő nemzedékeket.

S nem azért tesznek így, mert a Mercedes vagy az Audi erre adott nekik megrendelést, hanem azért, mert okkal tartanak a kiművelt emberfőktől.

Figyelmébe ajánljuk