Lezárták a nyomozást Mészáros Lőrinc ellen, de vajon elkezdték-e egyáltalán?

  • narancs.hu
  • 2016. április 16.

Villámnarancs

Olyan „aranykalászos gazdai” végzettsége van Orbán gázszerelőjének, hogy mindenki megnyalhatja utána az ujját.

Van egy jogszabály, miszerint csak aranykalászos gazdák licitálhatnak az állami földárveréseken. Ha most megkérdeznénk az ország teljes lakosságát, hogy Mészáros Lőrinc vajon aranykalászos gazda volt-e, amikor sorra húzta be az állami földeket, nos, 100 százalékkal nyerne a „mi az, hogy, nagyon is” válasz. Messze földön ő a legaranykalászosabb.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Ám az Együttnek – mert olyan az – támadtak némi kétségei, s valahonnan előkaparták, hogy a nagy tudású gázművész egy szakadék gyorstalpalón szerezte meg a szükséges papírokat (vajon mi kell ehhez, aranybulla?), még csak nem is a lakóhelye szerinti esedékes aranykalász-elosztóban, hanem Tolna megyében.

Szigetvári Viktor idén januárban tett feljelentést, s már meg is kapta a rendőrségi munkálkodás eredményét. Nem találják el, Mészáros tiszta, mint a hó, az Együtt elhúzhat a balfenéken.

Szigetvári ugyan kifakadt: „az Együtt nagyon sajnálja, hogy érdemi nyomozás nélkül lezárták ezt az ügyet. Sajtóinformációk szerint az aranykalászosgazda-képzés valójában Mészáros Lőrinc esetében nem lett elvégezve, illetve csak papíron lett elvégezve”, de ez aligha hat meg bárkit is, legkevésbé az illetékes hatóságokat.

Ám mielőtt legyintenénk, hogy így megy ez minálunk, ismételjük át a HírTv összegzését: „a gázszerelőből lett milliárdos fideszes politikus és családja több mint 1400 hektár állami birtokot szerzett meg, három cégen keresztül pedig 6500 hektár föld felett rendelkezik”.

Ha ez megvan, akkor már tényleg nyugodtan aludhatunk.

Neked ajánljuk