Kósa Lajost elfektették, és még így is kapott egy gyomrost Orbántól

  • narancs.hu
  • 2018. május 26.

Villámnarancs

Kormánybiztosként sem felelhet a modern településekért.

Lázár János és Seszták Miklós után talán Kósa Lajos a legnagyobb vesztese Orbán újabb választási győzelmének. A politikus április előtt még a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter lehetett közel nyolc hónapon át, de az új kormányban nem kapott helyet. Elsőre úgy tűnt, mindez annak is köszönhető, hogy megszűnt ez a poszt, ezért Kósának meg kellett elégednie azzal, hogy ő lesz a 2019-es önkormányzati választási kampány országos főnöke.

false

 

Fotó: MTI

A 444.hu szúrta ki, hogy a Magyar Közlönyben pénteken megjelent négy kormánybiztos neve, közülük Gyopáros Alpár a modern települések fejlesztéséért felelős pozíciót kapta meg Orbán Viktortól. Ez első ránézésre megegyezik azzal a területtel, amelyért Kósa Lajos miniszterként felelt, aki így a lefokozása után kormánybiztosként sem dolgozhat a területért.

A másik három kormánybiztosi kinevezés nem okozott különösebb meglepetést: Andrew G. Vajna felelős továbbra is a nemzeti filmipar fejlesztéséért, illetve Révész Máriusz lett az aktív kikapcsolódás fejlesztésével és népszerűsítésével összefüggő feladatok kormánybiztosa. Az viszont újdonság, hogy immár a nemzeti sportpályázatoknak is van kormánybiztosa, Fürjes Balázs személyében.

Már a svájci hatóságok is Kósa Lajos után takarítanak

De pártunk és kormányunk sajtója éber! Nem sokkal azután, hogy pénteken a Nemzeti Nyomozó Iroda körözése alapján európai elfogatóparancsot adtak ki ellene, elfogták a svájci hatóságok a honi sajtóban „csengeri örökösnőként” aposztrofált Sz. Gábornét – tudta meg, ki más, a kormányközeli Pesti Srácok.

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.