Magyar atomok – Széles Gábort várják a hangosbeszélőnél

  • narancs.hu
  • 2013. november 24.

Villámnarancs

Ki ne emlékezne Széles Gábor tavaszi bemondására: „Nem zavar, hogy ennyit összevissza találgatnak, örülök, hogy a média ennyit foglalkozik ezzel az energiacellával”, amitől –  szerinte – „Magyarország olyan növekedési pályára áll, amin már vagy ötszáz éve nincs, és Orbán Viktor kétharmaddal nyer megint”.

Széles októberre ígérte a nagy találmányt, erre mit történt? Október 23-án a Hősök terére terelt egy rakás energiától duzzadó Orbán-rajongót. Tán ők állítják majd elő az olcsó villanyáramot? Tudja az isten. Ha a hit hegyeket képes megmozgatni, miért ne? Végtére a tömeg is fizikai fogalom.

S nicsak, máris itt az MTI tudósítása egyenesen Japánból: „Orbán Viktor elmondta: Európában vannak olyan országok, amelyek fel akarják adni az atomenergiát, de Magyarország nem ilyen. »Ha mi, európaiak versenyezni akarunk az Amerikából vagy más területekről is érkező termék(ek)kel a világpiacon, akkor olcsóbb energiát kell termelnünk a gazdaságunk számára« – mondta Orbán Viktor magyar kormányfő, aki az NHK japán közszolgálati televízió szerint »technológiai segítséget« vár a szigetországtól”.

Vagyis aggodalomra semmi ok! Igaz, hogy Japán meg az atom, így együtt, nem a legjobb referencia, de Orbán nem is atomot, csak „technológiai segítséget” vár, az meg bármi lehet.

Izgatottan várjuk a holnapi Magyar Hírlapot, mit szól ehhez Széles Gábor.

Figyelmébe ajánljuk