Meddig mennek el? – Hasznos tudnivalók mindenkinek a szerda reggeli tanársztrájkról

  • narancs.hu
  • 2016. március 27.

Villámnarancs

A pedagógusok március 30-án esedékes sztrájkjával kapcsolatos tudnivalókat szedte össze 21 pontba a Tanítanék mozgalom. Útmutató a miérttől a hogyanon át a merre továbbig.

A Tanítanék mozgalom 21 pontos kiskátéja a Facebookon olvasható. A szervezők nemcsak a sztrájk okait, technikai lebonyolítását, esetleges következményeit ismertetik, nemcsak azt részletezik, hogy miért nem elég mindaz, amit kormány „tárgyalásként” próbál megetetni a nyilvánossággal, de bemutatják a mozgalmat is, elmondják, mi az a Civil Közoktatási Platform, és hogy miért is életbe vágó a 12 pontos követelésük teljesítése.

false

 

Fotó: Németh Dániel

És persze megtudhatjuk azt is, hogy

mi lesz, ha továbbra sem veszik őket komolyan.

Meddig mennek el?

Nos, úgy tűnik, bármeddig, de kizárólag békés eszközökkel.

„Mi erőszakmentesek maradunk, és továbbra sem rágalmazunk, vádaskodunk vagy hazudunk. Ha a kormány továbbra sem enged, akkor folytatnunk kell a nyomásgyakorlást. Ha hiszünk abban, hogy a jelenlegi kormány legitim, akkor nincs más megoldás, valahogy meg kell értetni a hatalom képviselőivel, hogy az oktatás jelenleg a legfontosabb társadalmi ügy, az egészségügy mellett. Ha nincs tárgyalás, folytatnunk kell.”

A Tanítanék arra kér minden tiltakozót, hogy a szerdai esemény minden apró részletéről tájékoztassák a közvéleményt is (fotókkal, üzenetekkel stb.) az akció Facebook-oldalán.

Figyelmébe ajánljuk