Megmondjuk, hogy honnan van Habony Árpád birodalomépítésre szánt pénze

  • narancs.hu
  • 2015. április 15.

Villámnarancs

Habony Árpád médiabirodalmat alapít. Nem lapot, nem tévét, nem rádiót. „Médiabirodalmat.” Miből?

Reggel óta mindenki a valasz.hu információját rágcsálja, miszerint április 9-én megalakult a Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt. Ez lesz ugyanis a ’feje’ a most szerveződő „médiacsaládnak”, s ennek az MMG-nek Habony Árpád az 50 százalékos tulajdonosa.

Igen, te!

Igen, te!

Fotó: Németh Dániel

 

A „birodalomról” egy csomó más egyéb is kiderült, nevek is repkednek, még Bayer Zsolté is, sőt azt is tudni, hogy Óbudán lesz a sasfészkük, jó, hogy a telefonszámukat nem közli a valasz.hu.

Ám a legfontosabbat még mindig nem tudjuk, és érdekes módon a NAV-ot sem izgatja a kérdés. Konkrétan, honnan is van Habony Árpádnak pénze arra, hogy médiabirodalmat alapítson, annak 50 százalékos tulajdonosa legyen úgy, hogy legjobb tudomásunk szerint a miniszterelnöki tanácsadónak jövedelme továbbra sincs, vagyis papíron egy nincstelen.

És akkor még egy vak hangot nem szóltunk arról a szellemről, amit a mai Magyarországon Habony Árpád neve megtestesít a lerúgott nyugdíjasoktól a kilógó seggen át mondjuk a Gucci táskáig, és természetesen Orbán Viktorig. Nos, leginkább ezért tökéletesen álkérdés, amit itt feszegetünk. Hiszen mindenki tudja, hogy honnan van Habony Árpádnak minderre és a drága hülyeségeire pénze. És valahogy soha nem az érintettek pirulnak bele.

Figyelmébe ajánljuk