Vona történelmet tanít, Kubatovnak végre annyi

  • narancs.hu
  • 2015. április 13.

Villámnarancs

A Jobbik nyert vasárnap Tapolcán. Vona Gábor szerint ez történelem – de talán nem kéne ennyire hülyének nézni mindenkit.

Vona Gábor mai sajtótájékoztatóján lazán történelmi jelentőségűnek minősítette Rig Lajos mandátumszerzését, s ezt mondta: „Veszprémben már lehetett kormányváltó hangulatot érezni, s most az is kiderült, hogy van kormányváltó erő, ami a Jobbik, hiszen vasárnap az MSZP–DK nem volt képes érdemi eredményt elérni.”

Készüljünk fel a hangulatra

Készüljé' fel a hangulatra!

Fotó: MTI

Akkor ezt most vegyük készpénznek? Kezdjünk el rettegni? Nehogy már! Csak emlékeztetőül: Veszprémben a Jobbik jelöltje, dr. Varga-Damm Andrea 14,10 százalékot ért el, 4610-en szavaztak rá, Tapolcán a baloldali jelölt, Pad Ferenc 26,27 százalékot kapott, 7712 szavazattal. A veszprémi győztesre, Kész Zoltánra 14 012-en, a tapolcaira, Rig Lajosra 10 035-en. Ennyit a matekról.

Persze arról nem szólt az immár „kormányváltó erő” elnöke, hogy e „történelmi siker” leginkább azon múlott, hogy a helyszínen tartózkodó Kubatov Gábor nem tudott még 262 talpast beszervezni, hogy emeljék föl a seggüket, menjenek és szavazzanak Orbán újabb pincsijére.

Tényleg elhiszi bárki is, hogy Orbán nem talál egy másik Kubatovot, aki meg tud kilóra venni még 262 embert?

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?