Mészáros Lőrinc szállodáit 289 millió forinttal segítette ki az állam

  • narancs.hu
  • 2021. január 28.

Villámnarancs

A pénzt az elmaradt foglalások után kapták.

A Hunguest Hotels 9 szállodája kapott pénzt az elmaradt foglalások után, a kompenzációból ezúttal néhány budapesti luxusszállodának is jutott - írja a 24.hu.

A lap emlékeztet rá, hogy  2020 végén a kormány úgy döntött_ az üzleti ügyben érkező vendégek fogadását kivéve bezárásra ítélt szálláshelyek a 2020. november 11. és december 10. közötti foglalásaik után elmaradt bevétel 80 százalékát megkapják az államtól, ha vállalják, hogy a dolgozókat nem küldik el és a munkavállalóik megkapják a fizetésüket akkor is, amikor a szállások zárva vannak.

Mint írják, a legnagyobb támogatást a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa kapta (146 millió forint), míg a második legnagyobb összeget Mészáros Lőrinc szállodaláncának  tagja, az egerszalóki Saliris Resort Spa Hotel (93 milliót forint). A Mészáros tulajdonában lévő Hunguest Hotels szállodáinak jutott a legnagyobb: összesen 289 millió forint. A cégcsoport 26 hoteljéből kilenc kapott támogatást.

A másik nagy hazai szállodalánc, a Danubius Hotels jóval kevesebb kompenzációt kapott, mint a Hunguest: 65 millió forintot - írja a 24.hu.  28 millió forintot kapott a Marriott Hotel, 25,8 millió forintot a Corinthia, 25 milliót a Cortile Budapest Hotel, a Kempinskinek pedig 6 millió forint jutott.

 

Figyelmébe ajánljuk