Egy Müller Cecíliához köthető uniós projekt miatt Hadházy feljelentést tesz

  • narancs.hu
  • 2021. január 21.

Villámnarancs

Költségvetési csalás miatt. Egy 370 milliós  szolgáltatás kiszervezése lett gyanús a képviselőnek.

Hadházy Ákos az elmúlt hetekben a Müller Cecília által vezetett Népegészségügyi Központ több - milliárdos összegeket kitevő - uniós projektjét vizsgálta, de az országos tisztifőorvos nem adott információkat a független országgyűlési képviselőnek. A mai Korrupcióinfóján Hadházy bejelentette: egy 370 milliós szolgáltatással kapcsolatban költségvetési csalás miatt feljelentést tesz, és az ügyet az OLAF-nál is jelenteni fogja - írja a 24.hu.

Hadházy  a Korrupcióinfón rámutatott,  hogy a kérdéses szolgáltatás (a vastagbélszűrésben részt vevő „háziorvosi hálózat felállítása”) olyan tisztán adminisztratív, sablonos tevékenység, amilyeneket a költségvetési szervek általában a saját munkavállalóikkal végeztetnek el, ebben az esetben azonban horribilis pénzért kiszervezték, a DDR 2000 Kft. 370 milliós szerződését pedig maga Müller Cecília írta alá -  írja a lap.

 

Figyelmébe ajánljuk

A pénztelenség segíthet a Homokhátságon

Lényegében elkaszálta a kormány a Homokhátság, pontosabban a Duna-Tisza-köze vízpótlási projektjeit. Egy határozatban a leghátulra sorolták a beruházást, így aligha lesz esély arra, hogy megvalósuljon. Elsőre rossz hírnek tűnik ez, valójában ennél jobb nem is történhetett volna a térséggel.