Egy Müller Cecíliához köthető uniós projekt miatt Hadházy feljelentést tesz

  • narancs.hu
  • 2021.01.21 13:24

Villámnarancs

Költségvetési csalás miatt. Egy 370 milliós  szolgáltatás kiszervezése lett gyanús a képviselőnek.

Hadházy Ákos az elmúlt hetekben a Müller Cecília által vezetett Népegészségügyi Központ több - milliárdos összegeket kitevő - uniós projektjét vizsgálta, de az országos tisztifőorvos nem adott információkat a független országgyűlési képviselőnek. A mai Korrupcióinfóján Hadházy bejelentette: egy 370 milliós szolgáltatással kapcsolatban költségvetési csalás miatt feljelentést tesz, és az ügyet az OLAF-nál is jelenteni fogja - írja a 24.hu.

Hadházy  a Korrupcióinfón rámutatott,  hogy a kérdéses szolgáltatás (a vastagbélszűrésben részt vevő „háziorvosi hálózat felállítása”) olyan tisztán adminisztratív, sablonos tevékenység, amilyeneket a költségvetési szervek általában a saját munkavállalóikkal végeztetnek el, ebben az esetben azonban horribilis pénzért kiszervezték, a DDR 2000 Kft. 370 milliós szerződését pedig maga Müller Cecília írta alá -  írja a lap.

 

Neked ajánljuk

Szécsi Noémi: Nem és nem

  • Szécsi Noémi

Erős szíve legyen annak, aki kicsavarja az olvasó tömegek kezéből a Jókaijukat. Ez egy szent kötelék, elszakíthatatlan.

Gépre kötve

Magyar közéleti influenszer nem robbantott nagyobbat az elmúlt időszakban, mint Gulyás Márton a Partizán elindításával. De itt rögtön tisztáznunk kellene, hogy mi is pontosan az a felület, ahol a Partizán működik.

Határkeresők

Leszbikus anyák, bocsánatot kérő gyilkosok, a mennyországba beszívva-bemargaritázva igyekvő floridai nyugdíjasok. Megnéztünk pár filmet az idei BIDF programjából.

A sötétség oldalvizein

  • Bacsadi Zsófia

Sokáig úgy tűnhetett, hogy a holokauszt marad a zsidókról zsidók által mesélt történetek sarokköve, a meghatározó trauma, amely évtizedek múltán is formálja az elbeszélést és a népirtás után született generációk identitását.

Lawrence Ferlinghetti (1919–2021)

  • Kálmán C. György

Nyilván vannak néhányan, szerencsések, akik személyesen is ismerték, magyarok is. Biztosan csupa jó emlékük van róla, azt hiszem, hogy szívélyes, kedves, kedélyes vendéglátó lehetett.

„Dúdolok neki Prokofjevet”

  • Soós Tamás

Játszik az agyafúrtan rockos Óriásban és az írókat könnyűzenészekkel összehozó Rájátszásban, de az elmúlt években szólóban találkozhattunk vele. Apaságról, Háy-versekről és a február végén megjelent második szerzői lemezéről beszélgettünk.

„Nem volt terv”

Huszonkét éves korában hagyta el az országot, jelenleg Thai­földön van a műterme. Minden munkája – bár a formák, a színek és olykor a médium is változnak – az ember, az emberség helyét keresi a szűk és a tágabb környezetben. Művészetről és hazáról beszélgettünk Messengeren, egy kalandos életút történeteinek a keretében.

Iskolajáték

A nálunk még kevéssé ismert amerikai író-költő regénye számos elismerést kapott, mérték­adó irodalmi fórumok szavazták be az év legjobb könyvei közé, Pulitzer-díjra is jelölték.