Egy Müller Cecíliához köthető uniós projekt miatt Hadházy feljelentést tesz

  • narancs.hu
  • 2021. január 21.

Villámnarancs

Költségvetési csalás miatt. Egy 370 milliós  szolgáltatás kiszervezése lett gyanús a képviselőnek.

Hadházy Ákos az elmúlt hetekben a Müller Cecília által vezetett Népegészségügyi Központ több - milliárdos összegeket kitevő - uniós projektjét vizsgálta, de az országos tisztifőorvos nem adott információkat a független országgyűlési képviselőnek. A mai Korrupcióinfóján Hadházy bejelentette: egy 370 milliós szolgáltatással kapcsolatban költségvetési csalás miatt feljelentést tesz, és az ügyet az OLAF-nál is jelenteni fogja - írja a 24.hu.

Hadházy  a Korrupcióinfón rámutatott,  hogy a kérdéses szolgáltatás (a vastagbélszűrésben részt vevő „háziorvosi hálózat felállítása”) olyan tisztán adminisztratív, sablonos tevékenység, amilyeneket a költségvetési szervek általában a saját munkavállalóikkal végeztetnek el, ebben az esetben azonban horribilis pénzért kiszervezték, a DDR 2000 Kft. 370 milliós szerződését pedig maga Müller Cecília írta alá -  írja a lap.

 

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!