Micsoda meglepetés! Épp a Mészáros-közeli banknál leltek menedékre az OTP-től elzavart Toroczkaiék

  • narancs.hu
  • 2018. október 12.

Villámnarancs

A NER-től jött a mentőöv.

Még tegnap jelezte Novák Előd, hogy az OTP nem engedte a Jobbikból kiszakadt Mi Hazánk nevű, rendszeresen cigányozó szélsőjobboldali szervezet bankszámlanyitását.

A hírt ma reggel a Népszava dolgozta fel részletesen, ám még mielőtt továbbsietünk a ma délutáni fejleményre, érdemes visszaugranunk tavaly őszre. Ekkor épp a Narancs.hu számolt be arról, hogy a neonáci Erő és Elszántság bankszámlaszámát függesztette fel Csányi Sándor bankja. Az OTP – ahogy a jelen helyzetben – akkor sem indokolta döntését, viszont ahogy tavalyi cikkünkben is írtuk, „nehéz nem arra gondolni, hogy a nácikkal való szimpátia felvállalása alighanem nyomott valamit a latban”. Könnyen lehet, hogy most is arról van szó, hogy az OTP nem akar egy szélsőséges, nacionalista társaságot az ügyfelei között tudni, elég csak Novák Előd korábbi számos antiszemita, avagy Toroczkai László rasszista megnyilvánulásaira gondolni.

false

 

Fotó: MTI

Az viszont biztos, hogy a Mi Hazánk végül menedékre talált az OTP-s fiaskó után, és a támogatók is utalhatnak nekik: a Mészáros-közeliként számon tartott (és nemrég Schmidt Mária és Ungár Péter cégébe is beszálló) Takarékbank fogadta be az OTP-ből elutasított csapatot. „Az OTP politikai diszkriminációja után a Mi Hazánk több másik kereskedelmi banknál is megkísérelt számlanyitást, egyelőre a Takarékbanknál sikerült első körben szerződést kötni” – írta Novák Előd a Facebookon. Meglepetés?

Vagy épp logikus?

Figyelmébe ajánljuk