Miután laposra verték egymást, szepegve hívták a papáikat a fidelitaszosok

  • narancs.hu
  • 2016. február 13.

Villámnarancs

Disznótorba’ verték orrba! Mit gondolnak, honnan származik a következő „élménybeszámoló”? Így mulat a keresztény-konzervatív ifjúság, R. Szilárd meg állja cechet.

„Nekiesett az egyik széknek, ahonnan egy üres sörösüveg leesett és szilánkokra tört, elvágta Á. kezét (...) a karjával befogta a nyakát és elkezdte szorítani (...) nekem esett, és az egyik kezével ő is szorította torkomat. Gyakorlatilag 20 másodpercig nem kaptam levegőt. (...) egy álló fogast emelt a feje fölé, és a következőket mondta: »fejbe b*****k«.”

Az idézet nem valami kihallgatási jegyzőkönyvből, nem is egy bulvárlap bűnügyi tudósításából való, hanem a kormánypárt ifjúsági tagozata, a Fidelitas levelezésből való, ami valahogy a 444.hu birtokába jutott.

„A Fidelitas olyan fiatalok közössége, akiket foglalkoztatnak a társadalmunkat érintő legfontosabb közéleti kérdések, problémák és a lehetséges megoldások. Szervezetünk tagjai közé vár minden 14 és 35 év közötti fiatalt, aki felelősséget érez kisebb és nagyobb közösségeinkért, akinek fontos a kultúra, környezetünk, a kereszténység és a magyar nemzeti értékek védelme” – olvashatjuk honlapjukon, ám úgy tűnik, a legjobb családban is néha előfordul, hogy a „problémák és lehetséges megoldások” kissé leegyszerűsödnek.

A 444.hu posztjából kiderül, hogy „a beszámoló írója és egy másik fidelitasos is komolyabban megsérültek”, ám az is, hogy a sértettek nem a rendőrséghez, hanem „a Fidesz alelnökeihez fordultak, mert azt szeretnék, ha a párt etikai bizottsága elé kerülne az ügy”.

Mit mondhatnánk erre? Ez így fair. Tegyen csak igazságot Rezsi Szilárd, Kubatov Gábor vagy Pelczné, még ha nincs is hozzá túl sok közünk. Hacsak az nem, hogy ők fizették a ketrecharcot. Mert bizony felmerül a kérdés, a Fidelitasnak vajon miből futja ezekre a házi összecsapásokra, hisz ez a kis csörte sem valami félreeső utcasarkon, hanem szervezet füzesabonyi „wellness disznóvágás” nevű rendezvényén történt.

Figyelmébe ajánljuk