Orbán Viktor úgy menekül az újságírók elől, ahogy csak tud: már Brüsszelben sem állt ki a sajtó elé

  • narancs.hu
  • 2017.12.15 16:16

Villámnarancs

Immáron csak Facebook-videókban üzen.

Magyarország miniszterelnökétől szinte lehetetlen bármit is kérdezni, ha az ember nem a kormánymédia munkatársa. A propagandasajtón kívül mással nem áll szóba, csupán az Országház folyosóján lehet néha-néha kérdezni tőle valamit, amire általában egy-egy félmondattal válaszol. Eddig azonban a brüsszeli EU-csúcsok utáni sajtótájékoztatók kivételt jelentettek, ott ugyanis Orbán Viktor leült a magyar és külföldi újságírókkal szemben, és válaszolt a kérdésekre, még ha rendszeresen mellé is beszélt.

Orbán Viktor érkezik az EU-csúcsra

Orbán Viktor érkezik az EU-csúcsra

Fotó: MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Úgy tűnik azonban, e szokásával is felhagyott, legalábbis a Hír Tv műsora, az Európai Híradó arról számolt be Facebook-oldalán, hogy amint a legutóbbi két alkalommal, úgy most sem tartott sajtótájékoztatót a kormányfő, pedig az erre kijelölt teremben „mindent előkészítettek számára”.

Maradnak tehát a tegnapihoz hasonló Facebook-bejelentkezések. Így legalább senki nem tud kényelmetlen kérdést feltenni.

 

 

Neked ajánljuk

A gyöngy

  • Halasi Zoltán

A király elküldi fiát messze földre, hozza el a kígyótól a kincset. Mielőtt a fiú útnak indul, meg kell válnia ruhájától. Megérkezik, elvegyül az ottaniak között. Ételüktől azonban mintegy álomba merül, megfeledkezik királyfi voltáról, küldetéséről. Apja levele téríti magához. Megigézi a kígyót, megszerzi a kincset. Hazatér, megdicsőül.

Máshogy mutatja ki

  • SzSz

„Az utolsó túlélő halálával Auschwitzot beveszi a kirakatból a történelem. Lomtárba kerül, ott porosodik majd a sötétben a tatárjárás és a waterlooi csata közt” – nyilatkozta Röhrig Géza egy interjúban a Saul fia diadalmenetének egyik állomásán –, a Born in Auschwitz egyszerre igazolja és cáfolja e kijelentést azzal, hogy bemutatja, hogyan hatja át a tragédia háromgenerációnyi család életét.

„A vérfürdő nem vonz”

A Star Trek-filmek Spockja jelenleg az AMC horrorsorozatában, a NOS4A2 második évadában adja a Charlie Manx nevezetű gonoszt, de élőben nincs benne semmi fenyegető. A Rhode Island-i forgatáson értük el.

„Gátlástalanul húzogatjuk ki egymás sorait”

  • Láng Dávid

Több mint ezer induló közül ők nyerték tavaly az Öröm a Zene tehetségkutató országos döntőjét, nem sokkal később pedig Lovasi András is kiválasztotta őket a raktárkoncertes gázsiját szétosztó pályázaton. A duóval arról beszélgettünk, mivel győzhették meg a zsűrit, milyen köztük a dalszerzői dinamika, és terveznek-e teljes zenekarrá bővülni.

Ülő ováció

  • Nagy István

Nyolcvanegy éves korában elhunyt minden idők egyik legnagyobb hatású zenei producere, akinek a jelentősége egyedül talán George Martinéhoz fogható; mindketten a modern zenerögzítési technika úttörőinek, lényegében megteremtőinek számítanak.

A földön kívüli selyemszörny

  • Vida Virág

Amióta online térbe kényszerült a színház, új, alkalmazott műfaj jelent meg a művészetek palettáján, amelyet leginkább „előadás-közvetítésnek” lehetne nevezni, és abban különbözik a korábbi színházi közvetítésektől, hogy eddig soha nem látott nyomatékot kap benne az operatőri munka.