Orosz vakcina: Szijjártó szerint több EU-s ország is kért tőlünk moszkvai kontaktot

  • narancs.hu
  • 2021. február 25.

Villámnarancs

A külügyminiszter azzal dicsekedett, hogy tőlünk kérnek moszkvai telefonszámot Szputnyik-ügyben.

"Szijjártó Péter külügyminiszter az Európai Unió Tanácsának külügyi tanácskozásán azt állította, már több tagállam is Budapesttől kérte el Moszkva telefonszámát, hogy ők is rendelhessenek az orosz oltóanyagból - idézi az Euractiv híradását a hvg.hu.

A Szputnyik V-t az Unió még nem engedélyezte, de mint arról mi is beszámoltunk, Magyarországon az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) után a Nemzeti Népegészségügyi Központ is rábólintott  az orosz védőoltás hazai felhasználhatóságára, így már el is kezdték oltani vele azokat a 75 év alattiakat, akiknek nincs krónikus betegsége

 

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.