Donáth László: "nem ismerem el a bűnösségemet"

  • narancs.hu
  • 2021. február 25.

Villámnarancs

Az evangélikus lelkész ragaszkodik a nyilvános tárgyaláshoz.

Mint arról tegnap beszámoltunk, folytatólagosan elkövetett szeméremsértés és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt - nem jogerősen - felfüggesztett börtönre ítélte Donáth László evangélikus lelkészt, volt MSZP-s parlamenti képviselőt a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság - írta meg a PestiSrácok.hu. A kormánypárti lap a bíróságtól azt a tájékoztatást kapta, hogy a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság február 19-én - az ügyészség indítványa alapján - tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzést az ügyben.

 A Fővárosi Főügyészség a PestiSrácok megkeresésére azt közölte, hogy a bíróság - az ügyészi indítvánnyal teljes mértékben egyezően - a vádlottal szemben aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntette és folytatólagosan elkövetett szeméremsértés vétsége miatt 1 év 6 hónap szabadságvesztést szabott ki. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását - amelynek végrehajtási fokozata börtön - 2 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. A végzés ellen az ügyészség nem kéri tárgyalás tartását, de a vádlott és a védő ezt megteheti, így a végzés nem végleges - tették hozzá.

Donáth László a Népszavának elmondta, hogy nem ismeri el bűnösségét, nem fogadja el a bírósági végzést és ragaszkodik a nyilvános tárgyaláshoz. Mint hangsúlyozta, nem ítélet született, ami ellen fellebbezést lehet benyújtani, hanem olyan büntetővégzés, amit neki jogában áll nem elfogadni.

 

Figyelmébe ajánljuk

Bolond hangszer

Nyilvánvalóan Glenn Gould „bűne”, hogy a zongoristák felesküdtek a dünnyögésre meg a dúdolásra. Gould ugyanis elsőként, majd’ hetven évvel ezelőtt sikerlistás lemezt csinált a Goldberg-változatokból.