Mészáros Lőrinc cége építkezik a Csörsz utcában - a szomszédok a fejüket fogják

  • narancs.hu
  • 2021. február 25.

Villámnarancs

A Testnevelési Egyetem építkezése még Pokorninak sem tetszett, de ő is tehetetlen.

 Mindenkit kiborít a Testnevelési Egyetem Csörsz utcai építkezése -  írja a Telex

Mint írják, a kormány 2015-ben döntött úgy, hogy felújítják a Testnevelési Egyetemet, ennek keretében pedig új csarnokot, sportpályát kap az egyetem.

A nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősített (18 milliárd forintos) beruházást természetesen Mészáros Lőrinc cége, a ZÁÉV Zrt. nyerte.

Az építkezés folyik, a környékbeli lakók panaszai számosak. A kivitelezők tavaly ősszel az Avar utcai park felőli oldalon engedély nélkül vágtak ki hét jegenyefát - a Pokorni Zoltán vezette önkormányzat csak utólag értesült a fapusztításról. A szabálytalanság miatt 250 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtották az egyetemet.  De nemcsak árnyat adó fákból van egyre kevesebb az építkezés környékén, hanem nyugodt éjszakai órákból is - február elején a szomszédos ház lakói a rendőrséget hívták csendháborítás miatt, mert még éjszaka is ment a betonozás a Testnevelési Egyetem Csörsz utcai építkezésén - írja a Telex.

A lap megjegyzi: "nem túl gyakori eset, hogy egy fideszes vezetésű önkormányzat sorra bírságoljon egy állami beruházást, és egyúttal jól mutatja Pokorniék hozzáállását a beruházáshoz". Mint írják Pokorni Zoltán polgármester nem örült, hogy a BAH-csomópontnál húzzák fel a hatalmas sporttelepet, több másik helyszínt is javasolt az egyetem vezetésének, Mocsai Lajos rektor azonban ragaszkodott a Csörsz utcai ingatlanhoz.

 

Figyelmébe ajánljuk