Portásország címerállatai

  • narancs.hu
  • 2014. március 2.

Villámnarancs

Egy névtelen hős vesztett csatát tegnap Fóton, a Fáy András Általános Iskola portásfülkéjében. Amikor ugyanis megjelentek mindenféle alakok, köztük Bajnai Gordon azzal, hogy fociznának egyet a tornateremben, a portásnő testi épségét kockáztatva próbálta megakadályozni, hogy meggyalázzák a pályát, ahol rendes hétköznapokon a kiskorúak testi nevelése zajlik.

false

Megpróbálta megakadályozni, de nem sikerült szegénynek. A tudósítás szerint a túlerő egyszerűen „félrenyomta”, mondván, érvényes szerződésük van, hogy használhatják a tornatermet. Az asszony mégsem hagyta annyiban: rendőrt hívott, s közben főnökére, az iskola igazgatójára hivatkozott, aki betiltotta a focit. Az MTI tudósítása szerint „a rövid időn belül kiérkező járőrök ellenőrizték a terembérleti szerződést, amelyet rendben találtak, majd meghallgatták a portásnőt, illetve néhány jelenlévőt, azután távoztak”.

A meccset lejátszották, a szerencsétlen beosztott meg szégyellhette magát, hiszen országos hír lett belőle, rajta röhög mindenki – a határozott fellépés ellenére is ő vált Portásország címerállatává, és nem az, aki a parancsot kiadta. Az iskola igazgatójának ugyanis nem volt hozzáfűznivalója az esethez. Ám, ha valóban ő utasította a portást – ki más utasította volna –, hogy ne engedje be Bajnait és a többieket, akkor illene meg is szólalnia, hogy az érvényes szerződés ellenére miért tiltotta meg a focit. Vagy ha képtelen erre, mert mit is mondhatna, akkor legalább illene mindenkitől elnézést kérnie. Legelőször a saját alkalmazottjától.

Figyelmébe ajánljuk