Szél már el is kezdte a projektjét

  • narancs.hu
  • 2018. október 2.

Villámnarancs

A fóti gyermekközpontból jelentkezett be az ex-LMP-s politikus, szerinte a kormány tudatosan tönkre akarja tenni a helyet, hogy az értékes ingatlan kormányközeli kézbe kerüljön.

Élőben jelentkezett be hétfőn Szél Bernadett ex-LMP-s országgyűlési képviselő a fóti Károlyi István Gyermekközpontból, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy nagyon nincsenek rendben a dolgok a magyar gyermekvédelemben.

A videóban arról beszél, hogy a kormány feltett szándéka, hogy a gyermekotthonból kitegye a gyerekeket, azért, hogy mindenféle oligarchák kezére kerüljön ez az értékes terület. Jelenleg az intézményben nincs fűtés, hat millió forintba kerülne, egy új, működőképes kazán üzembe helyezése. Éjszakánként 5-6 fok van a gyermekotthonban, az itt élő gyerekek és az itt dolgozó felnőttek jéghideg szobákban alszanak.

"Üzenem innen a kormánynak, hogy lesznek szívesek, hat millió forintot ideadni a fóti gyermekotthonnak, hogy legyen fűtés...Nonszensz az, hogy hetven gyerek itt fagyoskodik. "

Az ex-LMP-s arra is felhívta a figyelmet, hogy szándékosan nem történik felújítás és korszerűsítés az épületben, a cél, hogy valamelyik kormányközeli oligarcha rátehesse kezét a nagy értékű ingatlanra.

Szél Bernadett

Élőben Fótról #szelbernadett Eljöttem Fótra a speciális gyermekotthonba, és azt látom, sehol nincs fűtés, mert elromlott a kazán és valahogy nem jut pénz a javításra. Tisztelt Kormány, ha leszálltak...

Figyelmébe ajánljuk