Díjat kapott a Narancs életmódrovatának munkatársa

  • narancs.hu
  • 2018. szeptember 28.

Villámnarancs

Kiosztották a Dr. Szegő Tamás-díjakat: Kránicz Dorottya is a díjazottak között!

A díjban olyan 30 év alatti újságírók részesülnek, akik publikációiban kiállnak az elesettekért, az érdekeik érvényesítésére képtelenekért.

A fődíjat Kálmán Attila, a 24.hu munkatársa nyerte, többek között a miskolci avasi lakótelepen élők hétköznapjait bemutató riportjáért. Díjat kapott az ugyancsak 24.hu-s Zalavári Noémi és Bárdi Bálint páros és lapunk életmódrovatának munkatársa, Kránicz Dorottya is, akit a Magyar Narancsban és a Nők Lapja Caféban publikált írásaiért ismertek el.

Dorottya remek anyagokkal gazdagította lapunkat, többek között ő írt a gyerekkori érzelemmentes viselkedésről és a pszichopátiára utaló jelekről; az időskorban terjedő nemi betegségekről, illetve a speciális álláskeresőkről is. Legutóbb a pszichoterápiában alkalmazott partidrogokról jelent meg riportja lapunk oldalain.

Védett kor? – Terjednek a nemi betegségek az idősek között

Az átlagéletkor növekedésével a szexuális aktivitás ideje is kitolódott, ez pedig a nemi betegségek terjedéséhez vezetett az idősebb korosztályban. Külföldön már pornósztárok tanítják az időseket a biztonságos szexre, Magyarországon hallani sem akarnak az időskori szexualitásról.

Érzelemmentes, kegyetlen viselkedés gyerekkorban

Már 3-4 éves gyerekeknél is fel lehet ismerni a pszichopátiára utaló jeleket, és a korai beavatkozás elengedhetetlen, ha meg akarjuk előzni az erőszakos bűncselekményeket. A szakértők elsősorban a szülők oktatásában látják a megoldást, de Magyarországon csak a javító vár az igazán zűrös gyerekekre.

Partidrogok a rendelőben

Készen állunk-e rá, hogy ecstasyval üljünk be pszichoterápiára, vagy ketaminnal tartsuk vissza magunkat az öngyilkosságtól? Illegálisan Magyarországon is zajlanak ilyen terápiák, de van olyan szakértő, aki szerint 2021-re e drogok gyógyászati felhasználása már legális lehet. „Megvilágosodás” – széles vigyor kíséretében csak ennyit mond Anna, amikor MDMA-val (metiléndioxi-metamfetamin, magyarul: ecstasy – a szerk.)

Figyelmébe ajánljuk