Több mint háromszorosára emelik a lakbért az ócsai devizahiteles telepen

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 13.

Villámnarancs

A válság közepén döntött így a városvezetés.

Az ócsai önkormányzat a válság közepén piaci alapú bérleményeket csinálna a helyi devizahiteles lakótelep ingatlanjaiból, a telepen lakók pedig attól félnek, nem lesznek képesek kigazdálkodni az alapesetben több mint háromszoros áremelkedést - derül ki a 444 riportjából.

Mint írják, 2019. január 1. óta az önkormányzat az új gazda az ócsai devizahiteles lakótelepen, amit az állam építtetett, hogy olcsó, stabil lakhatással segítse a devizahitel-károsultakat. Az átvételkor a városvezetés vállalta, hogy két évig nem változtat a bérlési feltételeken, de most kiderült: a moratórium lejárta után komoly bérletidíj-emelést terveznek.

2021-től főszabály szerint minden lakás bérleti díját több mint háromszorosára emelik a lakótelepen. Kivéve azokét, ahol a lakók rászorultsági alapon sikeresen kérvényezik a bérleti díj mérséklését.  Mindez azt jelentené, hogy a bérlőknek mostani 16-21 ezer forint helyett a ház méretétől függően a legrosszabb esetben 60-84 ezer forint között kellene fizetniük a lakhatásukért.

Figyelmébe ajánljuk