Útdíjmentesség – szaros pár ezer forintért lettek tettestársak ellenzéki képviselők

  • narancs.hu
  • 2014. december 15.

Villámnarancs

Napok óta az M0 fizetőssé tétele miatt háborog a fél ország, köztük a leginkább érintett települések fideszes polgármesterei is. Mit lép erre az ellenzék? Figyelem! Frissítettünk és föltettünk néhány kérdést a képviselő hölgyeknek, uraknak.

Napok óta az M0 és az autópályák bevezető szakaszainak fizetőssé tétele miatt háborog a fél ország, köztük a leginkább érintett települések fideszes polgármesterei is. Orbán Viktor az újabb maga keltette botrányt csitítandó ismét jól belehazudott mindenki szemébe (ami persze nyilván zseniális kommunikációs húzás volt), igaz, hazugsága seperc alatt kiderült, mivel semmiféle uniós elvárás nincs a körgyűrű fizetőssé tételére, éppen ellenkezőleg.

Mindeközben mit csinál az ellenzék? (Már azon kívül, hogy a maszoposok odanyilatkoztak, hogy aki most tüntet, az majd mind rájuk szavaz.)

false

 

Fotó: MTI

Hétfő délután a parlamentben a fideszes képviselőkkel együtt támogatták* ők is, hogy üzemanyagkártyájuk terhére ezentúl útdíjat is fizethetnek. Vagyis ezentúl útdíjmentességet élveznek, mert, kedves választópolgár, ön fizeti például honanyáink és -atyáink matricáját az M0-sra (is).

Mindösszesen négyen szavaztak nemmel: Fodor Gábor, Kónya Péter, Szabó Szabolcs és Varju László, Szelényi Zsuzsa tartózkodott – vagyis a DK és az Együtt képviselői (plusz Fodor).

És a többiek? Tényleg elment az eszük? Évi 42 980 forintért a maradék (meglehet, már csak mikroszkopikus méretű) hitelességüket is hajlandók voltak elkótyavetyélni? Mert erről van szó, ezzel ugyanis csendes- és tettestársakká váltak Orbán Viktor kétségbeesett pénzszerzési próbálkozásában, az újabb teljesen értelmetlen és kártékony sarc kivetésében.

*FRISSÍTÉS: Az ellenzéki képviselők, egészen pontosan az MSZP, az LMP és a Jobbik "Az Országgyűlésről szóló 2012. évi XXXVI. törvény módosításáról" című irománynak a házszabályi rendelkezésektől eltérő tárgysorozatba vételét szavazták meg, így a T. Ház tagjai holnap már dönthetnek is a saját útdíjmentességükről. Ennyiben tévedtünk, elnézést. Ugyanakkor továbbra sem világos, miért támogatták a sürgőséggel való tárgysorozatba vételt? Hogy utána tiltakozhassanak? Vagy mi?

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?