Kiterjesztés, beterjesztés, éhező gyerekek – Most bezzeg lapít Selmeczi Gabriella

  • narancs.hu
  • 2014. december 18.

Villámnarancs

„Ingyen ehetnek a magyar gyerekek” – hágott a Demagóg-középhegység csúcsaira Selmeczi Gabriella a múlt héten. Mit mond most, amikor a frakciója leszavazta a gyerekétkeztetésre tett javaslatot?

Nincs egy hete sem, hogy megírtuk: a Magyar Nemzet olvasóival Selmeczi Gabriella nemcsak azt az örömteli hírt osztotta meg, hogy csökkent a gyermekszegénység Magyarországon, de azt is, hogy „még sok a tennivaló ezen a területen”, és „megengedhetetlen, hogy egyetlen magyar gyermek is éhezzen”. „A nagy kérdés az, hogy mit eszik a gyerek hétvégén, az ünnepek idején és az iskolai szünetekben. Ennek megoldására négyszázmillió forinttal emeltük meg a nyári gyermekétkeztetés jövő évi keretét, és 5,5 milliárd forinttal többet különítettünk el a tanév közbeni étkezés finanszírozására” – mondta büszkén és magabiztosan Selmeczi. Amúgy a Magyar Nemzet interjújának ez volt a címe: „Ingyen ehetnek a magyar gyerekek”.

Kéne kaja, mi?

Kéne kaja, mi?

Fotó: MTI

Lófaszt ehetnek ingyen. Szabó Timea (PM) tegnapi közleményéből kiderül, hogy leszavazta a fideszes többség a téli szünidei gyermekétkeztetésről szóló módosítót. „Az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén a kormánypárti képviselők minden indoklás nélkül lesöpörték a PM 16 napos téli szünetre vonatkozó gyermekétkeztetési javaslatát, így idén több százezer gyermek maradhat meleg étel nélkül a karácsonyi időszakban. A Fidesz mindeközben a héten újabb 4 milliárd forintot csoportosított át stadionépítésre.”

Hogy ehhez Selmeczinek nincs egy szava? De hogyan is lenne neki erre ideje, amikor mindjárt itt a karácsony, előtte a bevásárlás, a sütés-főzés?

Figyelmébe ajánljuk