A közmédia cáfolja, hogy a homoszexuális előadók miatt nem indul Magyarország az Eurovíziós Dalfesztiválon

  • narancs.hu
  • 2019. november 28.

Zene

Bár nincs bajuk a fesztivállal, inkább hazai „értékteremtő” produkciókat támogatnak a jövőben.

Ahogy arról pár nappal ezelőtt mi is beszámoltunk, Magyarország nem indul a 2020-as Eurovíziós Dalfesztiválon. Mivel hivatalos indoklás akkor nem érkezett, elindultak a találgatások. A közmédia azonban most igyekszik leszögezni, hogy nem azért nem indul magyar jelölt a versenyen, mert az terepet ad a nyíltan homoszexuális előadóknak is.

Nem leszünk ott jövőre az az Eurovíziós Dalfesztiválon

Magyarország nem indul. Mi történhetett? Megvan a 41 induló ország listája, de hazánk nincs rajta - írja a hvg.hu. Jövőre 41 ország versenyez, visszatér Bulgária és Ukrajna is, de Magyarország nem indul jövőre Rotterdamban. A hír annak fényében nem olyan meglepő, hogy azt MTVA már korábban bejelentette, hogy A Dal 2020 című műsoruk nem az Eurovízió magyar indulójáról fog dönteni.

„A közmédia felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, ezért határozottan visszautasítja azokat a hazai és nemzetközi sajtóban a közelmúltban megjelent állításokat, miszerint Magyarország azért nem képviselteti magát az Eurovízión, mert a műsor terepet ad a homoszexuális előadóknak.

Az a szakmai döntés született, hogy jövőre az Eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítjük. Szeretnénk leszögezni, hogy semmilyen produkció, esemény, vagy rendezvény kapcsán sem tartjuk számon senkinek a szexuális beállítottságát. Felmerül azonban a kérdés, hogy az erről cikkező médiumok miért teszik ezt?” – írják MTI-hez eljuttatott közleményükben.

Figyelmébe ajánljuk