A Piramis írta a legnépszerűbb magyar karácsonyi dalt

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. december 8.

Zene

Meglepő és kevésbé meglepő adatokat hozott nyilvánosságra az Artisjus a magyar szcénáról.

A Piramis együttes Ajándék című dala az utóbbi évek első számú hazai karácsonyi slágere. Az Artisjus először készítette el a legnépszerűbb hazai karácsonyi dalok toplistáját, ezen a listán az első helyen álló Piramis-dal mellett számos popdal és egy gyerekdalként számon tartott szerzemény, Weöres Sándor egy versének feldolgozása is helyt kapott, közölte a legnagyobb szerzői és lejátszási zeneadatbázissal rendelkező Artisjus pénteken az MTI-vel.

A Piramist követi Katona Klári Legyen ünnep című dala. 

Ezután jön Zséda A szürke patás című szerzeménye.

De a listán ott van a TNT zenekar Fehér karácsony címú dala is.

További slágerek: Add tovább (Csondor Kata; Madarász Gábor és Szabó Ágnes, a Ha elmúlik karácsony (Neoton Familia; Hatvani Emese, Jakab György, Pásztor László), az Esti ének (Bagossy Brothers Company; Bagossy László, Bagossy Norbert, Bartis Szilárd, Kozma Zsombor, Tatár Attila), a Csillagszórás (Dés László, Geszti Péter), és a Száncsengő (Bojtorján; Buchwart László, Kemény Győző, Pomázi Zoltán, Vörös Andor Bálint, Weöres Sándor).

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk