Koncert

Alter Bridge

  • Mihályi Dávid
  • 2017. november 26.

Zene

Az amerikai zenekar tavaly megjelent The Last Hero című lemezének turnéja alkalmából ejtette útba fővárosunkat, bár a tagok közül csak a gitáros, énekes frontember, Myles Kennedy neve lehet ismerős, mivel ő 2009 óta Slash zenésztársa is. Ennek megfelelően a banda érkezése nyomán nem bolydult fel Budapest, de így is akadtak elegen, akik a hardrockot választották vasárnap esti programként, sőt elsőre úgy tűnt, hogy a frontember nem is tud mit kezdeni az önfeledt magyar közönséggel. Kommunikációt csak a negyedik-ötödik dal után kezdeményezett rajongóival – egy visszafogott „köszönöm”-öt mondott –, amit a nézősereg hatalmas ovációval fogadott, később pedig e reakciók megismétlődtek a legapróbb gesztusai után is; a legviccesebb ezek közül a flaskájának megemelését követő hangzavar volt.

A koncert első felét a kemény rock uralta, olyan dalokkal, mint a Cry of Achilles vagy az Addicted to Pain, de a program felénél betettek egy akusztikus részt, amelynek során kiteljesedhetett Kennedy magával ragadó énekhangja is. A zenekar a Blackbirddel tért vissza, ami a Beatles azonos című szerzeményének akkordjaival indult. Ezután a plüssállattal is megdobott Kennedy az összes rocksztárklisét alkalmazta – a pár másodperces énekórától kezdve a közönség leguggoltatásáig, és arról sem feledkezett meg, hogy kijelentse: Budapest a világ egyik legszebb városa. A banda ráadásként egyik legismertebb dalát, a Rise Todayt játszotta el, amit gitárpárbaj előzött meg.

Papp László Budapest Sportaréna, október 22.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.