dvd - NE SZÓLJ SENKINEK!

  • - köves -
  • 2009. október 1.

Zene

Nem ez szokott a feldolgozások iránya lenni, hogy egy amerikai krimiből a franciák készítenek Párizsra adaptált filmet, majd az akkora sikert arat, hogy az amerikaiak megveszik a remake-jogokat. A mostanában elég divatos Harlan Coben regényéből a mostanában elég divatos francia színész, Guillaume Canet írt és rendezett filmváltozatot, melyben a régóta elég divatos Francois Cluzet (a Dustin Hoffman-hasonmásverseny európai továbbjutója) játssza a sokat menekülő (újabb közös vonás a maratonista Hoffmannal) főszereplőt.
Nem ez szokott a feldolgozások iránya lenni, hogy egy amerikai krimibõl a franciák készítenek Párizsra adaptált filmet, majd az akkora sikert arat, hogy az amerikaiak megveszik a remake-jogokat. A mostanában elég divatos Harlan Coben regényébõl a mostanában elég divatos francia színész, Guillaume Canet írt és rendezett filmváltozatot, melyben a régóta elég divatos Francois Cluzet (a Dustin Hoffman-hasonmásverseny európai továbbjutója) játssza a sokat menekülõ (újabb közös vonás a maratonista Hoffmannal) fõszereplõt. A sok divatos tényezõbõl egy abszolút korszerûtlen thriller született, melynek korszerûtlensége egyben legmegnyerõbb vonása is: egy thriller, melyben mindenki az, aminek látszik. A feleségét vesztett gyerekorvos soha nem volt titkosügynök, és amikor a halott asszony síron túli e-mailjétõl kibillen az élete, akkor sem kezd karateleckéket venni. Csak rohan, mint egy gyerekorvos, olyannyira civil, hogy simán belerohanhatna akár egy francia társalgási komédiába is, de õ csak rohan tovább: ki a polgári díszletekbõl, bele a kapucnis külvárosi gettóberkekbe, de tréningruhában sem érti, mit vétett és ki ellen. Lassan majd megérti, hisz ez a krimik rendje, de mire kiderül, hogy ki, mit és miért is tett azon a nyolc évvel korábbi éjszakán, mely meztelen fürdõzéssel indult és szörnyû tragédia lett a vége, szóval mire kiderül, hogy a krimiszál a leggyengébb láncszem, addigra Cluzet arc- és lábmunkája, illetve Canet meglepõen magabiztos rendezése már rég belökte a célba jól sikerült közös gyermeküket.

Forgalmazza a Fórum Home Entertainment

****

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!