film - A CSÚF IGAZSÁG

  • - köves -
  • 2009. október 1.

Zene

Ki nem emlékezne Meg Ryan salátaevés közben színlelt orgazmusára '89-ből: a bájos Meg a manhattani Katz Delicatessen egyik asztalánál azt demonstrálta a szendvicse fölött egyre kínosabban feszengő Billy Crystalnak, hogy mennyire könnyű megjátszani a csúcsra érés pillanatait. A Katz vezetősége a mai napig büszke a Harry és Sally náluk megesett műélvezetére: külön kis tábla jelzi, mely asztalnál került sor a jelenetre, mely egyszerre volt vicces és pikáns - ritka eredmény egy szendvicsezőben előadott orgazmusnál.
Ki nem emlékezne Meg Ryan salátaevés közben színlelt orgazmusára '89-bõl: a bájos Meg a manhattani Katz Delicatessen egyik asztalánál azt demonstrálta a szendvicse fölött egyre kínosabban feszengõ Billy Crystalnak, hogy mennyire könnyû megjátszani a csúcsra érés pillanatait. A Katz vezetõsége a mai napig büszke a Harry és Sally náluk megesett mûélvezetére: külön kis tábla jelzi, mely asztalnál került sor a jelenetre, mely egyszerre volt vicces és pikáns - ritka eredmény egy szendvicsezõben elõadott orgazmusnál. Ehhez a maga nemében etalonnak számító élvezéshez igyekszik felnõni A csúf igazság címû vidám, romantikus produkció is. Az új Ryan, Katherine Heigl mint élére vasalt kékharisnya vibráló bugyogóban kénytelen részt venni egy igen fontos üzleti vacsorán - ez már önmagában zavart szül a bájos fejecskében, hát még, amikor a távirányító a szomszédos asztalnál unatkozó kiskamasz kezébe kerül. Hogy mennyire vagyunk a '89-es salátától, remekül látszik e jelenetben: Heigl asztali vonaglása nem olyan kínos, hogy ne lehessen egyet derülni rajta, de körülbelül háromszor olyan hosszan hagyják szegény színésznõt élvezni, mint amennyit a poén elbír. Így viszont ez már nem szellemes és kicsit sem pikáns, hanem maga a rom-kom-porn: olcsó díszletekben, ideális testméretekkel bíró sztárokkal elõadott, elemesvibrátor-komédia. Nézzük inkább Ryant és az õ filmtörténeti élvezését, ami után a szomszéd asztalnál ülõ idõsebb hölgy (civilben a rendezõ édesanyja) ugyanazt a salátát rendeli reménykedve, amelyet Ryan is fogyasztott.

Az InterCom bemutatója

** + fél

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!