Elhunyt Charlie Watts, a Rolling Stones dobosa

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 24.

Zene

A zenészlegenda 80 éves volt.

Nyolcvanéves korában meghalt Charlie Watts, a Rolling Stones együttes dobosa - jelentette be kedden az angol zenész ügynöke.

"Mérhetetlen szomorúsággal jelentjük be szeretett Charlie Wattsunk halálát. Csendesen hunyt el családja körében egy londoni kórházban a nap folyamán - közölte Bernard Doherty, majd hozzátette - Charlie egy nagyrabecsült férj, apa és nagyapa volt, valamint a Rolling Stones tagja, nemzedékének egyik legnagyobb dobosa".

Charlie Watts hal?la

 
Charlie Watts
Fotó: MTI/EPA/Hayoung Jeon
 

 A BBC arról ír, hogy a Rolling Stones néhány héttel ezelőtt jelentette be, hogy Watts nem tud részt venni az együttes amerikai turnéján, mert egészségügyi problémái vannak és éppen lábadozik, de arról nem közöltek bővebb információt, hogy milyen beavatkozást vagy kezelést hajtottak végre nála. Azt azonban tudni lehet, hogy Wattsnál 2004-ben torokrákot diagnosztizáltak.

Watts 1963 januárja óta volt a Rolling Stones tagja, akkor csatlakozott dobosként Mick Jaggerhez, Keith Richardshoz és Brian Joneshoz.

Charlie Watts hal?la

 
A Rolling Stones 2012 októberében
Fotó: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga
 

 

Figyelmébe ajánljuk

Hol az ember?

A megfilmesíthetetlen könyvek megfilmesítésének korát éljük – ezek pedig nagyrészt sci-fik. Herbert Ross Dűnéjének sokszor nekifutottak, mire Denis Villeneuve szerzői húrokat pengető két blockbustere végre a tömegek igényeit is képes volt kielégíteni; Isaac Asimov Alapítványából az Apple készített immár második évadát taposó, csillogó űroperát – a Netflix pedig az elmúlt évek egyik legnagyobb sikerű, kultikus hard sci-fijébe, Liu Ce-hszin kínai író Hugo-díjas A háromtest-triló­giá­jába vágott bele.

Nem viccelnek

  • - minek -

Poptörténeti szempontból is kerek jubileumokkal teli lesz ez az év is – novemberben lesz negyven éve, hogy megjelent a The Jesus and Mary Chain első kislemeze, a melódiát irgalmatlan sípolásba és nyavalyatörős ritmusba rejtő Upside Down.