Koncert

Honky + Peter Pan Speedrock

  • - vincze -
  • 2014. január 12.

Zene

A barátságtalan hétfő esti időpont ellenére egészen kiváló ötlet volt az R33 rendezvénysorozatába, a 100-as Klubba illeszteni ezt a koncertet. A helyszín megközelítése ugyan cseppet sem megnyugtató - az R33-hoz a Blair Witch Projectet idéző parkon, valamint egy használaton kívüli vágóhídon keresztül lehet eljutni -, viszont a Soroksári úton lévő épületegyüttes mintha rálépett volna arra az útra, ami a bécsi Arena felé tart: a belvárosból is relatíve könnyen elérhető placcon egyre több koncerthelyszín található, ám a környezetnek köszönhetően vélhetően nem sok nyugdíjas fog panaszkodni a hangos zene miatt.

A texasi Honky ugyanis hangos volt, és örvendetes módon jól is szólt, ami elengedhetetlen, hogy élvezhessük egy ilyesfajta trió koncertjét. A zenekar mostanában azzal került a hírekbe, hogy Bobby Landgraf gitáros veszi át Kirk Windstein helyét a Downban, és ez talán a Honky szekerét is megtolja, ami abszolút megérdemelt lenne még akkor is, ha a tavaly kiadott 421-on nem jön át az az energia, amit élőben produkálnak. A trió olyasmi zenét játszik, mint a Rebel Meets Rebel, csak gonoszabb és nyersebb formában. A Melvinst is megjárt frontember, JD Pinkus hangja alkoholista countryzenészére emlékeztetett, Landgraf pedig megdöbbentően jó gitáros: egyszerre nyomja technikából és feelingből, körülbelül úgy, mintha egy sokszorosára gyorsított Billy Gibbonst hallanánk.

A holland Peter Pan Speedrock már nem is tudta hova fokozni a Honky energiáját, maximum szinten tartani, ami a pár akkordos, reszelős-punkos rock'n'rolljukkal nem nagy mutatvány. Sajnos az élő zenekari kabalát, az elhízott Elvisre emlékeztető vendégénekest, Dikke Dennist otthon hagyták, viszont legalább megkaptuk majdnem a teljes Speedrock-életművet a Cock Teasertől a Go, Satan, Góig - pontosan olyan lelkesedéssel, mintha a Pinkpop fesztiválon játszanának, nem pedig egy külvárosi klubban hétfő este, hatvan embernek.

R33, december 2.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.