A híres stand-upos karanténrappel küzd a járvány ellen

  • narancs.hu
  • 2020. március 17.

Zene

"Nem megyek, nem megyek, nem megyek!"

KAP, az ismert stand-upos is az otthonmaradás, a társas érintkezés minimalizálása mellett kampányol legfrissebb videójában. Az úgynevezett karanténsláger sorra veszi azokat az életszituációkat, amikről ebben a rendkívüli időben, amit a koronavírus-járvány okoz, le kell mondani.

Így nincs egy kávé valahol, nincs gyros a sarkon, nem megyünk fodrászhoz, moziba, fánkért. De még egy sörre se ugrik le senki, ahogy a liftet sem használja, ha nem muszáj.

"Nem pánikolok, de nem is könnyelműsködöm. Csak azt teszem, amit a józan ész diktál: maradok itthon. És nem magam miatt" – írja KAP a Youtube-csatornáján.

Kovács András Péter figyelemfelhívó rapszerű előadásában is azt hangoztatja, amit a média egésze, a kormányzati kommunikáció és gyakorlatilag minden épeszű ember, hogy ha megteheted, maradj otthon, csak akkor mozdulj ki, ha muszáj.

Maradok. Itthon. (zenés karanténsláger)

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.