Lefújta a búcsúturnéját az Aerosmith

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 3.

Zene

Steven Tyler hangszála nem javult.

Az Aerosmith pénteken az Instagramon jelentette be, hogy lefújják az összes, már beharangozott koncertjüket és hivatalosan is abbahagyják a turnézást, mert az énekesük, Steven Tyler nem tud felépülni a hangszálsérüléséből. „Életünk megtiszteltetése volt, hogy a zenénk a ti életetek részévé válhatott”, így köszöntek el a közösségi oldalukon a rajongóiktól.

Az 1970 óta létező amerikai zenekarnak már minden tagja hetven pluszos – írja a hvg.hu. Eleve az utolsóként hirdették meg a legutóbbi turnéjukat, amit tavaly ősszel három koncert után megszakítottak, és most az összes továbbit is törölték. 2023 szeptemberében azzal indokolták a leállást, hogy Tyler hangszálsérülése súlyosabb, mint azt eredetileg gondolták, és folyamatos ápolást igényelt. Konkrét pótdátumokat ugyan nem jelentettek be, de rengetegen remélték, hogy valamikor 2024-ben újra folytatódhat a turné. Ezen egyébként a dobos, Joey Kramer már nem vett részt. A háttérben valószínűleg viták lehettek, írja a Variety, de a hivatalos verzió az volt, hogy Kramer inkább a családjával és az egészségével szeretne foglalkozni.

Az Aerosmith utolsó lemeze 2012-ben jelent meg, Tyler ezután még egy szólóalbumot adott ki 2016-ban. A mostani közleményből kiderül: hónapokig küzdött, hogy a hangját visszahozza arra a szintre, ahol a problémák előtt volt, és a legjobb orvosi csapat segítette ebben, de a teljes felépülése sajnos nem lehetséges. „Szívszorító és nehéz, de szükséges döntést hoztunk: visszavonulunk a turnézástól”, írják a posztban.

Egy utolsó köszönet nektek, a Föld bolygó legjobb rajongóinak. Játsszátok hangosan a zenénket, most és mindig. Dream On. Ti váltottátok valóra az álmainkat

– búcsúztak.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Nyár a Club Aligában: elkezdődött a Balaton-part beépítése - FOTÓK

  • narancs.hu

Hogyan tudta legyőzni a Tisza Párt a Fideszt június 9-én Balatonvilágoson, miközben a képviselő-testületbe a fideszes oligarchákkal „barátkozó” polgármestert és csapatát választották be elsöprő többségben? – kérdeztük a Club Aligában strandolóktól. Közben onnan pár száz méterre folyik a tópart beépítése, a helyi fürdőegyesület pedig legalább három pert visz párhuzamosan, például a beruházó ellen is. Fotóriport.